Разбудилият духовете случай с насилието над 18-годишното момиче в Стара

...
Разбудилият духовете случай с насилието над 18-годишното момиче в Стара
Коментари Харесай

Под обществен натиск: от Pepsi-България прекратяват договора си с Тото заради подкаста с Тити Папазов

Разбудилият духовете случай с насилието над 18-годишното момиче в Стара Загора освети и провокира реакция и против други скандални истории. Сред тях и разказът на Тити Папазов в подкаста на Тото.

Тийнейджърка остава с обръсната коса като наказване за невярност. Извършителят е Папазов, неудовлетворен от държанието на тогавашната си другарка. Сходството в сюжетите - с наказването посредством отнемане от косата и по този начин оскърбление, е сходно с историята на Дебора. Баскетболният треньор, добре позната фигури в общественото пространство споделя историята измежду смешки и закачки в живо лъчение на подкаста на Тото през аудитория.

Епизодът е от края на март тази година, само че поради нарасналата сензитивност през последните дни притегли вниманието в обществените мрежи, където избухна вълна от неодобрение. Последваха и нещо като извинения от Папазов и от артиста.

Днес има сериозна развръзка. След мощен цивилен напън от българското посланичество на Pepsi оповестиха в ненапълно спешен пиар ход, че приключват рекламното си съдействие с Йонислав Йотов - Тото поради скандал с подкаста му,

" Куадрант Бевъриджис " АД, официалната бутилираща компания на продуктите на PepsiCo за България и уредник на акцията " Предизвикателството на Pepsi ", декларира ясна позиция срещу насилието. Считаме, че дейностите ни постоянно би трябвало да се правят при ценене на човешкото достолепие и физическата сигурност ", пише в позиция на компанията.

Оттам акцентират, че се ангажират да поддържат " общество, учредено на взаимно почитание и съпричастност, без злоупотреби, дискриминация или принуждение ".

" Ние няма да предоставяме естрада на държание, което не демонстрира приемливост или предизвиква тормоза и насилието. Уверяваме ви, че сме подхванали всички нужни ограничения, свързани с прекратяването на съдействието ни с Тото (Йонислав Йотов) ", написа още в изказването на компанията, взето под натиска на публичното неодобрение.
Разказът на Тити Папазов
През март т. година Тити Папазов гостува на Тото и в няколкочасово предаване споделя за разнообразни обстановка в бурната си кариера. Споделя и тази случка от началото на 90-те години, когато санкционирал своя някогашна другарка за изневярата ѝ, като остригал главата ѝ. По думите му тя се е борила " неистово за косата си ", а шумът предиздвикал комшия да се намеси, тъй като решил, че дамата е изнасилвана. Докато той изяснява, публиката и водещият се забавляват. 

В Ютуб канала на Тото тази част от диалога беше пусната настрана под заглавие " Изневери ми с най-хубавия ми другар ", само че след надигналия се шум видеото беше свалено.
Извинения, пояснения, оправдания
На 1 август, ден след абсурда, Йотов, в опит за минимизиране на вредите,се извини с видео за подкаста с Папазов. Рекламодателите му в това време бяха засипани с гневни известия от консуматори на обществените мрежи.

" Те не са изтрити от отчети, те са скрити от мен. Прецених, че щом обществото - и мен в това число - ни е боязън, че някой би решил, че това деяние на Тити може да послужи като зелена светлина или нещо за утвърждение, реши, че би трябвало да го отстрани. Извинявам се, че не съм го решил вярно в точния момент, когато се е случило ", сподели той.

И още:

" Моят смях там е още по-обиден предвид на обстановката към днешна дата. Извинявам се и в действителност, в действителност се надявам, че няма да има повече дами в такава обстановка ".



Тити Папазов реагира с опрощение за такива бяха времената в нещо като опрощение. 

Но особено акцентира, че не може да се вършат паралели сред неговия случай и насилието от Стара Загора, тъй като тогавашната му другарка " нито е била бита, нито е рязана, нито е кълцана ". Той изясни постъпката си с  " бяхме млади, малко буйни, повече глупави ".

Не пропусна да направи връзка сред публичното неодобрение от историята на остриганото момиче и разправиите в  " Левски ".

" Не може да има паралел с оня изрод. Нито е била бита, не съм я докоснал, нито е рязана, нито е кълцана. Атаката е преднамерена. Всички, които популяризират това, като влезеш при приятелите им изплува едно известно име, което заплаши със гибел Наско Сираков. Ама всичко мина и не се пита какво се случи с този случай. Все отново става въпрос за запис отпреди 4 месеца - 15 март и случай отпреди 28 години ", съобщи пред " 24 часа " Тити Папазов. 

" Ние имахме спогодба, само че е несериозно да ви изяснявам. Имахме спогодба, че в случай че тя ми изневери, аз ще ѝ обръсна косата, а тя щяла да ми счупи фаровете на колата. Това не трансформира случилото се ", добави той пред Нова телевизия. Тити Папазов съобщи още, че стои зад думите си, само че осъзнава дейностите си: " Нито мога да се оправдая, нито мога да върна нещата

В последващо изявление пред " Офнюз "  явно отново под натиска на публичното неодобрение той сподели самоосъзнаване - че е отговорен и че се разкайва, само че " е след дъжд качулка ", само че все пак бивало да споделя за случилото се в " шеговита форма ".

Случаят в Стара Загора отключи " духа от бутилката " и провокира всеобщи митинги против насилието в цялата страна, както и отключаване на говоренето по тематиката. Стигна се и до спешни реакции от Народното събрание и прокуратурата като под напън на публичното неодобрение в правната комисия през вчерашния ден бяха признати на първо четени небрежно промени в Наказателния кодекс с увеличение на наказванията и в изменяния напълно неотдавна Закон за отбрана от домашното принуждение с въвеждане на термина " интимна връзка ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР