Разбрахме се за една проследяваща среща. Въпросите, които сме поставили

...
Разбрахме се за една проследяваща среща. Въпросите, които сме поставили
Коментари Харесай

И медици пред протест, ако не им вдигнат заплатите

" Разбрахме се за една проследяваща среща. Въпросите, които сме сложили още от лятото, за най-голямо страдание, към днешна дата нямат отговор. На нито един въпрос на този стадий не получихме съответен отговор”. Това съобщи ръководителят на народен профсъюз " Защита " Красимир Митов след среща със заместник-министъра на опазването на здравето Георги Йорданов.

От Синдиката упорстват за нарастване на главните трудови хонорари на работещите в бранш " Здравеопазване ", нарастване на Бюджетите за прехрана на ЦСМП в страната, нарастване на стойностите на клиничните пътеки и други

Красимир Митов сподели, че другата седмица се събира националният им съвет, с цел да осведомят и ще имат подготвеност за възможни митинги, " с цел да схванат, че няма да правят отстъпка медиците от това, което желаят ". " Ще изчакаме тези 10 дни да получим прецизен и явен отговор ще има ли нарастване, с какъв брой ще бъде то и какви ограничения ще бъдат подхванати ", сподели той.

" Ако бъдат отстранени от заплатите на медиците спомагателните пари за битката с COVID-19, здравният бранш ще бъде един от най-ниско платените”, съобщи Митов.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР