Разбрахме се за една проследяваща среща. Въпросите, които сме поставили

...
Разбрахме се за една проследяваща среща. Въпросите, които сме поставили
Коментари Харесай

Медици също готвят протест, ако няма увеличение на заплатите им

" Разбрахме се за една проследяваща среща. Въпросите, които сме сложили още от лятото, за най-голямо страдание, към днешна дата нямат отговор. На нито един въпрос на този стадий не получихме съответен отговор ”. Това съобщи ръководителят на народен профсъюз " Защита " Красимир Митов след среща със заместник-министъра на опазването на здравето Георги Йорданов.

От Синдиката упорстват за нарастване на главните трудови хонорари на работещите в бранш " Здравеопазване ", нарастване на Бюджетите за прехрана на ЦСМП в страната, нарастване на стойностите на клиничните пътеки и други

Красимир Митов сподели, че другата седмица се събира националният им съвет, с цел да осведомят и ще имат подготвеност за възможни митинги, " с цел да схванат, че няма да правят отстъпка медиците от това, което желаят ". " Ще изчакаме тези 10 дни да получим прецизен и явен отговор ще има ли нарастване, с какъв брой ще бъде то и какви ограничения ще бъдат подхванати ", сподели той.

" Ако бъдат отстранени от заплатите на медиците спомагателните пари за битката с COVID-19, здравният бранш ще бъде един от най-ниско платените ”, съобщи Митов. 

 
Източник:БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР