Разбрахме се новата програма за приемането на бюджета да започне

...
Разбрахме се новата програма за приемането на бюджета да започне
Коментари Харесай

Асен Василев: Казах на Борисов, че няма как бюджетът на държавата да стане заложник на който и да е шеф на болница

Разбрахме се новата стратегия за приемането на бюджета да стартира с приемането на към този момент признатите от комисия данъчни закони, след което идната седмица да се одобри огромният бюджет, оставащите данъчни закони и дребните бюджети на второ четене, с цел да можем преди Коледа да приемем огромния бюджет. Това съобщи пред публицисти съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев, който съгласува Бюджет 2024 с представители на Движение за права и свободи.

" Правилният метод за всеки министър е да има безспорна автономия в политиката, която води и хората, които назначава, защото неговият автограф стои под това. Но в случай че това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите и премиера, че това би трябвало да бъде подкрепено, верният ход е да подаде оставката си, не да прави циркове и да блокира страната ", добави още той.
Василев добави още, че през вчерашния ден се е обадил на водача на ГЕРБ - Бойко Борисов, като му споделил, че изрично няма по какъв начин бюджетът на страната да стане пленник на който и да е началник на болница.
" Бюджетът за просвета е повишен доста по отношение на предходната година с над 50 милиона за театралните изкуства и с 28,5 милиона за музеи, читалища и библиотеки ", сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР