Разбрахме се новата програма за бюджета да започне с вече

...
Разбрахме се новата програма за бюджета да започне с вече
Коментари Харесай

Асен Василев: Бюджетът не може да е заложник на който и да шеф на болница

" Разбрахме се новата стратегия за бюджета да стартира с към този момент признатите от комисия данъчни закони на следващия ден в зала, след което в идната седмица да се одобри огромния бюджет, оставащите данъчни закони и дребните бюджети на второ четене, с цел да можем преди Коледа да приемем и огромния бюджет, тъй че страната да стартира умерено с бюджет ", това съобщи финансовият министър Асен Василев пред публицисти. 

" Бюджетната процедура ще върви, защото е извънредно значимо е да се одобри бюджета на страната и няма по какъв начин да стане пленник на който и да е началник, на която и да е болница. По този мотив, апропо, също и аз персонално имам коментар. Вие знаете, вие ме бяхте попитали доколкото си припомням, какво ще стане, в случай че не се одобри бюджета тази година. И аз ви споделих, че това автоматизирано значи, че политиката, която аз повеждам, не се приема. От партиите, които поддържат държавното управление и ще си подаваме оставката ", добави Василев.
Прочетете още
По думите му верният метод за всеки един министър е да има безусловно автономия в политиката. 

" Но в случай че това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите, че би трябвало да бъде подкрепено и премиера, че това би трябвало да бъде подкрепено, верният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове и да блокира страната ", сподели Василев. 

На въпрос дали желае оставката на здравния министър той отговори, че това не е негова работа.

Василев посочи, че е обадил на Бойко Борисов, с цел да му каже, че няма по какъв начин бюджета на страната да стане пленник на без значение кой началник на болница.

" И, че моето персонално мнение е, че в случай че един министър не може да си обезпечи поддръжка за политиката, която организира, най-правилното нещо за този министър е да си подържи. Това е подаде ставката. Пак споделих, не е моя работа да му е желая ", сподели той. 

По мотив митинга на културните дейци Василев съобщи, че той е повишен доста по отношение на предходната година с над 50 милиона за театралните изкуства и с 28 милиона и половина за музеи, читалища и библиотеки.

" Така че не виждам защо стачкуват. Някой в страната желае 50% нарастване на заплатите при 5% планувана инфлация. Това явно няма да се случи ", сподели финансовият министър. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР