Разбрахме се държавата да се фокусира върху данъците. Това, което

...
Разбрахме се държавата да се фокусира върху данъците. Това, което
Коментари Харесай

Петков: Прекратяването на дерогацията може да доведе до стрес на пазара

Разбрахме се страната да се концентрира върху налозите. Това, което е значимо, е първо парите да се съберат във фонда за сигурност на българската енергетика. Това сподели съпресдедателят на Политическа партия Кирил Петков в Народното събрание във връзка поръчката на ГЕРБ да внесе план на решение за лишаване на дерогацията на " Лукойл ".

Интересен миг е, че самият Петков не удостовери за компенсацията от 0,73 стотинки за горивата, която бе оповестена от съпредседателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и ръководителя на енергийната комисията в Народно събрание и народен представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев като осъществяване след събирането на отговорностите на " Лукойл ". Той посочи, че първо би трябвало да бъдат събрани налозите и едвам тогава да се направи преценка какъв ще е размерът на компесаторната мярка.

От Политическа партия не виждат смисъл да се направи преустановяване на дерогацията след 7 дни, тъй като това може да докара до стрес на пазара. Петков напомни, че " Лукойл " имат остарели загуби, които желаят да употребяват. " Според нас, обаче, това не може да се случи - и ние призоваваме да не се пробват да не заплащат налозите си, като употребяват остарели налози ", безапелационен бе Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР