Разбрах неща за КСНС при президента, които ако не бях

...
Разбрах неща за КСНС при президента, които ако не бях
Коментари Харесай

Борисов: Не очкавах такова поведение от Радев. Да излезе и да каже всичко, за което си говорихме на КСНС

Разбрах неща за КСНС при президента, които в случай че не бях там, нямаше да допускам, че са казани. Не чаках такова държание. Чух преразкази, които не дават отговор на истината.

Това съобщи на ексклузивен брифинг в Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов, който разяснява изявлението на президента Румен Радев след приключването на КСНС. "Това, което ни беше препоръчано, най-вероятно написано от господин Иво Христов, беше избирателен подарък за госпожа Корнелия Нинова. Искам да преразкажа нещата и от наша позиция. Още с влизането си Корнелия Нинова стартира да изяснява, че в страната всяка година се крадат по 10 милиарда Това са фантасмагории. Аз съм подготвен да седнем с нашите екипи да дебатираме по тази тематика. 5 милиарда се дават за пътища, мантинели и тн. и вие това го виждате. Поисках да приказваме и за приватизацията, само че предлагането ми бе отхвърлено. Румен Радев като върви в чужбина взима министри, те му провеждат срещите в чужбина, и там всичко минава наред. А като се върне тук, изяснява, че министрите са корумпирани. Как се получава това? И оня ден с немския президент обявиха, че в България всичко е прелестно ", даде образец Борисов.

"Думите ми към Корнелия Нинова за Румъния и Кьовеши ги има записани в стенограмата. Президентът да я разсекрети. Най-искрено и споделих да ревизира в Румъния. Европейският съвет не се е занимавал с новия европейски прокурор. Взето бе решение новият Европарламент да се занимава с тази тематика. Разбирате ли внушенията? Нинова не стопира да повтаря, че ме е боязън. Нека Румен Радев да отвори стенограмите. Там той не спря да повтаря, че медиите са разкрили всичко по свадите с жилищата. Тогава да вземем да махнем клишето, че медиите не са свободни. Всичко излиза и има всевъзможни материали. Нищо не е прикрито. Пак ще повторя, че по "Апартамент гейт " единствено ние предприехме ограничения. Министри подадоха оставки. Сега и още един министър може да подаде оставка. След днешното КСНС разбрах къде е заровено кучето обаче - желаят нов закон за КПКОНПИ и ръководителят да се избира от президента. Като видях по какъв начин се споглеждат Иво Христов и Корнелия Нинова ми стана ясно всичко ", разкри Бойко Борисов.

"Друго, което президентът не разяснява, е по какъв начин по този начин България е с най-нисък дълг? Как по този начин върнахме парите на вложителите на КТБ? Как платихме за двата реактора на АЕЦ "Белене "? Как се подвигнаха заплатите на служители на реда, учители, лекари? Откъде пристигнаха парите за коледни и великденски добавки? Как България има най-голям Брутният вътрешен продукт? Ето това си говрихме на КСНС. Накрая взехме решение, че няма да излезем с общо мнение. Президентът е свикал КСНС и има право да даде конференция, само че да спомене всичко, за което сме говорили ", прикани министър-председателят.

"ОТ Българска социалистическа партия желаят нов закон за битка с корупцията. Как да стане това? Да ни гададат в Народното събрание, те да си лежат у дома и ние като чираци да го приемем в Народното събрание. Проблеми има, само че би трябвало да ги забележим и да ги проучваме. Да забележим какво не работи в настоящия закон. Контрабандата е на рекордно ниски равнища. Държавата работи и има голям остатък. Всичко това приказва, че в страната се работи. От КСНС си потеглих в толкоз положително въодушевление. Бахме в толкоз задушевно въодушевление с президента. Явно, откакто си потегли, някой влиза при него и стартира да му приказва други неща ", сподели още Борисов.

"Заявих, че в Народното събрание би трябвало да се сътвори комисия за всички забъркани в "Апартамент гейт ". Аз не желая да се занимавам с жилища на хора отвън ГЕРБ. Не виждам защо пазене на статуквото приказва Нинова. Цветан Цветанов имаше рожден ден през днешния ден и му споделих, че съм го накзал по допустимо най-тежкия метод. Това е. В ГЕРБ сме допускали неточности, само че ввинаги сме взимали морални решения и сме понасяли отговорност ", безапелационен бе министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР