Разбрах, че вицепремиерът Караджов е казал нещо за магистрала Хемус.

...
Разбрах, че вицепремиерът Караджов е казал нещо за магистрала Хемус.
Коментари Харесай

Нанков: Имаше свежи пари за дострояването на АМ Хемус, но изчезнаха

Разбрах, че вицепремиерът Караджов е споделил нещо за автомагистрала " Хемус ". Твърди, че нищо не се плащало, защото нямало стотинка по сметката им. Не е правилно това, което е споделил. Разплащаха се десетки милиони левове по тези " порочни " инхаус контракти. Това показа пред публицисти някогашният зам.-регионален министър от Николай Нанкова, съобщи кореспондент на

,,Нека да попита вицепремиера Асен Василев за какво няма пари в тази специфична сметка. Тези пари бяха обрани по времето, когато той беше длъжностен финансов министър. Защо се подвеждат българските компании, в тази ситуация тези, които доставят материали и дават техника чартърен, карайки ги да работят, да им начисляват Данък добавена стойност по осъществените действия, а да не им заплащат и да им споделят, че не знаят по кое време ще им платят``, добави той.

Имаше свежи пари за дострояването на Автомагистрала " Хемус ", само че тези пари изчезнаха, те бяха обрани. Асен Василев да каже по кое време ще ги възвърне, с цел да им се разплати, повтори депутатът.

Нанков разяснява и изплащането на парите за пътните служащи. По думите му за месец за били изплатени под 20% от общо 600-те млн. лв..

От тези 600 млн. лв. дотук са разплатени под 20 % – изборно, не на всички. Фирми са натискани да се отхвърлят от договорите си, да бъдат още веднъж преанексирани и при приетите от Комитова и нейния шеф на АПИ 100% осъществени сертифицирани действия да се откажат от половината от тях, съобщи Нанков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР