Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза

...
Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза
Коментари Харесай

Министър Кацаров: В Пирогов са ми фалшифицирали подписа |

„ Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми обзор. На 1 март желаех копие на документите от „ Пирогов ”. Не съм лежал в болничното заведение, не са ми давани никакви медикаменти. Всичко написано от лечебното заведение е подправено. В документите, в които се твърди, че съм осведомен за източника на заплащане, подписът ми е подправен ”. Това съобщи в студиото на предаването „ Събуди се ” по Нова телевизия здравният министър доктор Стойчо Кацаров, показвайки цялата здравна документи, която му е дадена от „ Пирогов ”.

Преди дни шефът на най-голямата болница за незабавна помощ у нас беше уволнен след обвиняване за лекуване на над 400 пациенти-фантоми. Един от мнимите заболели се оказа самият здравен министър. От лечебното заведение обаче обясниха, че Стойчо Кацаров освен, че е бил преглеждан, само че е и получил лекуване оттатък разпоредбите.

Здравният министър изрично отхвърли да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доцент Атанасов.

„ Пациентът не може по свое предпочитание да отиде на надзорен обзор. Доц. Атанасов ме извика на 23 януари. Искаше да създадем скенер на белия дроб след преболедуването ми от ковид. Защо някой, който желае да ми прави услуга, не ме вика в едномесечния период, когато имам право гратис да се възползвам от услугата, а ме вика 10 дни по-късно. Аз съм здравноосигурен, прегледан съм и ми е направено проучване в лечебно заведение, което има подписан контракт с НЗОК. Защо да не мога да получа това проучване, платено от касата? Смятате ли, че да ми лепнат стигма чернодробна цироза до края на живота коства 100, 200 или 300 лева? ”, пита Кацаров.

По думите му шефът на болничното заведение носи отговорност за сходни подправени документи.

„ За това го уволних. Опитът да се оправдаят, че ми правели услуга, с цел да не заплащам нещо, което имам право да получа гратис, е безусловно безразсъден ”, сподели още министърът на опазването на здравето.

Според Кацаров кой и по какъв начин ще бъде осъден за сходно подправяне ще реши съдът.

„ Случаят демонстрира в какво положение сварвам здравната система след 10-годишно ръководство на ГЕРБ ”, разяснява още министърът. Според него рецесията с ковид не е ръководена вярно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР