Разбрах, че са пускани проверки срещу мен. Срещу г-н Каримански.

...
Разбрах, че са пускани проверки срещу мен. Срещу г-н Каримански.
Коментари Харесай

Митева: Проверявали са и мен и Каримански в ДАНС

Разбрах, че са пускани инспекции против мен. Срещу господин Каримански. Ровят ни в ДАНС, очевидно търсят нещо, с което да държат хората.

Това описа пред публицисти зам.-шефката на Народното събрание от Има Такъв Народ Ива Митева.

Срещу мен няма какво да намерят. Надявам се, че същото важи и за сътрудниците. Обидно е, грозно и неприлично. Питам коя е мафията? Защо обединението не ни изгони сама? Каква е тази мафия, която сама си потегля?, сподели още тя.

Позицията ръководител на Народното събрание е нещо доста комплицирано, а не както сподели Христо Иванов - да застана там да се кипря. Аз, в случай че желаех да се кипря, щях да застана горе като заместник-председател, а виждате, че аз не се качвах по избрани аргументи, разяснява още Митева, написа 24 часа.

Ако съм желала да стана парламентарен арбитър, несъмнено щях да стана. Процедурните правила се гласоподават в комисия по правни въпроси авансово и в случай че сме имали болшинство, сме могли да си го осигурим. Нито съм поставяла тематиката за процедурни правила, нито съм упорствала да бъда определена. Включително на съдружни препоръки не сме разговаряли за избора за парламентарен арбитър, безапелационна бе тя. Митева дефинира като " подмолно и неточно " изявлението на Христо Иванов по неин адрес.

Мога доста да приказвам против него. Мога да се върна в 2015 година и да приказвам за неговата правосъдна промяна, даже с обстоятелства, само че няма да го направя, тъй като считам, че човек би трябвало да има достолепие, в моите очи той го загуби, добави тя.

А на въпрос ще бъде ли тя идващият ръководител на Народното събрание, Митева сподели: Не, няма да бъда аз на този стадий, досега, в който не се успокои ситуацията, не седнат всички групи и не намерят сплотяващата фигура.

Председателят би трябвало да е човек, за който ще има единодушие от целия парламент. В противоположен случай, който и да бъде определен, значи трибуната всеки ден да бъде обградена и да има дюдюкания. Никой ръководител не го желае това и не знам кой сътрудник би се нагърбил с това да бъде унижаван всеки ден, разяснява Митева.

Знаете, че когато се загуби болшинството в един парламент, първо си отива ръководителят. Затова ви споделих, че това е най-неблагодарната позиция, тъй като министър председателят е едноличен, до момента в който ръководителят би трябвало да се преценява всекидневно с 239 депутати, акцентира зам.-шефката на Народното събрание.

Г-н Минчев беше едно прелестно момче и считам, че той се отърва и мога единствено да му изпитвам завист, сподели още Митева.

На въпрос от кое място е най-големият напън към Има Такъв Народ, тя сподели: Аз, доколкото знам, от премиера. Даже доскоро един от нашите сътрудници сподели СМС-и, които министър председателят е пращал в пленарната зала през вчерашния ден. Няма да кажа кой сътрудник. Не желая да разясня повече. Натискът към сътрудниците е голям. Затова беше това искане вотът на съмнение да бъде гласуван в неделя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР