Разбрах, че Прокуратурата е централизирана въпреки конституционните промени и закона

...
Разбрах, че Прокуратурата е централизирана въпреки конституционните промени и закона
Коментари Харесай

Иван Гешев: Разбрах, че Прокуратурата, а не МВР разкрива престъпления

Разбрах, че Прокуратурата е централизирана макар конституционните промени и закона на правосъдната власт. Това сподели преди съвещанието на Висш съдебен съвет основният прокурор Иван Гешев.

„ Очаквам да повиша равнището си на правни и общи познания. На предходното съвещание на Висш съдебен съвет разбрах, че по право вземам участие във Висшия правосъден съд, а не Висшия правосъден съвет, разбрах, че прокуратурата е централизирана, макар измененията от някогашния министър на правораздаването Христо Иванов. Разбрах, че прокуратурата, а не Министерство на вътрешните работи разкрива закононарушение. Разбрах, че прокуратурата води правосъдното разследване, а не съда. Разбрах, че прокуратурата има законодателна самодейност. Ако подаря разкази на Йовков на неправителствена организация, в случай че изтъквам вярно по памет министъра на правораздаването, това съставлява „ враждебно и надменно отношение към неправителствена организация “, съобщи още Гешев.

" Ако не беше смешно, щеше да е тъжно и то за българската държавност. Но в името на българската държавност или каквото и да е останало, вместо министърът на правораздаването да обикаля студия и най-вероятно да декларира погрешни изказвания с искрено политически темперамент, които евентуално уронват престижа на правосъдната власт – тези свои изказвания да ги изрази в Пленума на Висш съдебен съвет, а не да мълчи. Иначе по този начин няма причини нито за така наречен правосъдна промяна, нито за отстраняването на основния прокурор ", разяснява Гешев.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/396780848643174
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР