Разбити са сергии на пет от шестте търговски павилиона на

...
Разбити са сергии на пет от шестте търговски павилиона на
Коментари Харесай

Археологическият комплекс Перперикон осъмна с разбити търговски павилиони

Разбити са сергии на пет от шестте търговски павилиона на паркинга в подножието на археологическия комплекс " Перперикон ", заяви Българска телеграфна агенция. 

 

Пострадалите наематели споделят, че преди този случай е имало похищения, изразяващи се в разрушени порти на павилиони, само че без основни обири. За първи път от повече от десетилетие има провали в подобен размер, показват търговци. 

 

Сигналът за изпочупените маси е подаден в 07:40 часа, разясниха от пресцентъра на полицията в Кърджали. Дежурна оперативна група прави оглед на мястото, с цел да се обясни какво тъкмо се е случило и какво е предизвикало изпочупването на дървените уреди.

 

По случая работи проверяващ служител на реда.

 

Според пострадалите наематели, автомобил се е врязал в сергиите. Идвайки тази заран са видели елементи от автомобил измежду изпочупените сергии. Според тях става въпрос за случай в резултат на гонка или така наречен дрифтове, каквито и преди са се случвали на паркинга в подножието на археологическия комплекс. До в този момент обаче не е имало провали, показват още те. 

 

По думите на археолога проф. Николай Овчаров, който идвайки тази заран за разкопки на Перперикон, също е видял изпочупените сергии за сувенири, камери и защита на археологическия комплекс все още няма. По план би трябвало да има, само че случаят се случва тъкмо преди тяхното слагане и назначението на охранители.  

 

„ Случило се е, каквото се е случило. Лошото е, че сега се излагаме пред света, дето се споделя. В момента е най-наситеният интервал на Перперикон, като единствено през вчерашния ден са минали над 1000 индивида. Това, което през днешния ден ще видят посетителите, които към този момент идват са разрушени павилиони “, сподели още проф. Николай Овчаров.

 

Освен слагането на камери и защита, наемателите на павилионите оферират и слагането на преграда преди паркинга в подножието на археологическия комплекс, с цел да се ограничи достъпът на коли в тъмните часове на денонощието, когато се случват гонки и дрифтове.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР