Разбитата вчера в Германия конспиративна група, която е планирала да

...
Разбитата вчера в Германия конспиративна група, която е планирала да
Коментари Харесай

Осуетеният заговор в Германия: Дело на въоръжена и потенциално опасна група

Разбитата през вчерашния ден в Германия тайна група, която е възнамерявала да събори демократичния строй, е разполагала с доста оръжие и затова е била евентуално рискова, сподели през днешния ден ръководителят на Федералната работа на престъпната полиция Холгер Мюнх , представен от Франс прес.

„ При това приказваме за рискова комбинация от хора, които изповядват ирационални убеждения , някои от тях, разполагащи с доста пари, други притежаващи оръжия и проект, който желаят да задействат..., ето за какво те са рискови и по тази причина се намесихме “, изясни по публичната телевизия А Ер Де ръководителят на престъпната полиция.

„ Обиските също го потвърждават “, като на 50 от претърсените адреси са открити оръжия, вариращи от „ арбалети до пушки и муниции и това демонстрира, че всичко това не е безобидно “, посочи полицейският шеф.

Вероятно ще има и други арести, сподели той. „ Ние идентифицирахме и други хора, чиито взаимоотношения с тази група към момента не знаем тъкмо “, изясни Мюнх.
Разследването обгръща общо 54 души. Двадесет и петима от тях бяха задържани по време на акцията през вчерашния ден сутринта в границите на следствие на тази клетка, въодушевена от идеологията на „ Гражданите на райха “, екстремистко придвижване, което се разрасна в интервала на антиковидните ограничавания.

Германското правораздаване ги подозира, че „ са осъществили съответни мерки за принудително навлизане в немския Бундестаг “, с потреблението на „ дребна въоръжена група “, се споделя в прессъобщение на прокуратурата.

Този сюжет припомня на щурма на Капитолия в Съединени американски щати от последователи на Доналд Тръмп през януари 2021 година, показва Агенция Франс Прес.

„ Не би трябвало да се счита, че група, състояща се от няколко десетки (членове), може би няколкостотин души, е способна в действителност да сложи под въпрос държавната система в Германия “, добави обаче Мюнх.

Групата е била следена „ от пролетта на тази година “, сподели Томас Халденванг, началник на Федералната работа за отбрана на конституцията (германското контраразузнаване), пред телевизия Ер Те Ел.

„ Това е първият път, когато се основава сходна общонационална мрежа с доста съответни проекти “, добави той, като уточни, че е имало „ проекти за събаряне на държавното управление, проекти за фактически осъществяване на прелом “.

Според Халденванг придвижването " Граждани на райха " наброява към 21 000 души. „ Смятаме, че 10 % от тях са склонни към принуждение ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР