Разбитата престъпна група се е занимавала с трафик на мигранти

...
Разбитата престъпна група се е занимавала с трафик на мигранти
Коментари Харесай

ГДБОП и прокуратурата с ексклузивни подробности за разбитата група за трафик на мигранти

Разбитата незаконна група се е занимавала с трафик на мигранти и трафик на дами за проституция. Благодарение на взаимната екипна работа чиновниците на ГДБОП са обезвредили тази незаконна група. Едната част е арестувана в един от тунелите на Витиня, а другата част от групата е била арестувана по време на тяхно събиране на остров в река Дунав.
Това разкри на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров. Заедно с него присъединяване в конференцията взеха наблюдаващият прокурор Камен Господинов и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.
"Към наказателна отговорност са привлечени 10 лица. Реално арестувани са 8 лица, тъй като при акцията единият от групата съумя да избяга, а различен изобщо не бе открит. За трафик на хора са упрекнати 4 лица. На всички 8 лица са повдигнати обвинявания за присъединяване в тази незаконна група. На арестуваните 8 лица са наложени ограничения за арестувано за период до 72 часа. Утре в Специализирания наказателн съд ще се реши дали мярката им ще бъде непрекъснат арест ", заяви наблюдаващият прокурор Камен Господинов.
"От началото на годината тази група е в нашето полезрение ", разгласи на собствен ред шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.
"Имахме подозрения, че те са виновни за палежа на Граничната работа във Видин. В месеците, в които работихме по тази група, стана ясно, че членовете й са доста тайни, работят доста деликатно, занимават се и с други закононарушения с изключение на трафика на хора. Вчера стана ясно, че се готвят да прекарат мигранти на румънския бряг с лодката на водача на групата. Искам да кажа, че тази лодка е особено осъществяване и развива до 170 км/ч. Заедно с сътрудниците от Видин задържахме групата, която превозваше мигрантите и по същото време сътрудниците нападнаха острова. Когато слязохме на този остров, всички се разбягаха и за вас най-вероятно ще съставляват интерес фрагментите снимани с дрон. Така или другояче тази група е обезвредена. Искам да благодаря на всички сътрудници, които участваха в тази интервенция. Особено желая да благодаря на сътрудниците от Областаната дирекция във Видин, тъй като имахме сигнали, че тази незаконна група получава сериозна логистична поддръжка, в това число и от фрагменти на полицията във Видин. Повече няма да разясня тази тематика, само че сигурно нещата няма да бъдат оставени по този начин ", безапелационен бе Спиридонов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР