Разбита е престъпна група, занимавала се със злоупотреби с европари.

...
Разбита е престъпна група, занимавала се със злоупотреби с европари.
Коментари Харесай

Разбиха схема за злоупотреби с европари в Петрич, има арестувани

Разбита е незаконна група, занимавала се със злоупотреби с европари. Задържани са осем души по време на взаимната акция на ГДБОП и Европейската прокуратура, удостоверяват от Министерство на вътрешните работи.
Сред арестуваните е началникът на Общинска работа "Земеделие " в Петрич, чиновници, техни родственици и доближени лица. Ръководителят на Общинската работа и неговият брат са уличени в асимилиране на парцели с повърхност над 40 000 декара. Двама от арестуваните са хванати по време на аграрни семинар в Обзор, оповестява NOVA.
Преди две години са добити данни, че в региона на Петрич действа проведена незаконна група, занимаваща се с непозволено даване и асимилиране на дотации за развъждане на аграрни култури, пасища, стратегии за развъждане на животни, както и по оперативни стратегии за потребление на пасища и мери, оповестяват от полицията.
Според постъпилата информация част от лицата, които от години непозволено получават и ръководят парични средства под формата на дотации, предоставяни на България от фондовете на Европейски Съюз, както и печелят планове по оперативни стратегии, са на високи позиции. Става дума за лица от Общинска работа „ Земеделие “ в Петрич, техни родственици и доближени лица.
Установено е, че всяка година обвинените прогресивно усилват заявените площи и животни, респективно и се усилват и сумите, които получават под формата на дотации. Установено е, че единствено две лица, участници в незаконната група, са получили за последните пет години дотации над 600 000 лева
В хода на акцията са конфискувани мобилни телефони, заявки за кандидатстване по оперативни стратегии за подкрепяне на Европейския съюз, контракти за наем и покупко-продажба на частни и общински парцели (земеделски площи) и други документи, имащи отношение по горепосоченото досъдебно произвеждане, идентификатори за животни (ушни марки).
Със заповед за задържане за период до 24 часа са осем индивида.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР