Разбита е престъпна група за трафик на мигранти. 7 души

...
Разбита е престъпна група за трафик на мигранти. 7 души
Коментари Харесай

СГП: Разбита е група за трафик на мигранти, взимала по €2500 на човек за превоз от Турция до Сърбия

Разбита е незаконна група за трафик на мигранти. 7 души са арестувани, измежду тях е и основният уредник. 6 от тях са задържани за 72 часа, а петима имат правосъдно минало. 

 

Това съобщи прокурорът от СГП Христо Кръстев на брифинг взаимно с представителя на основния прокурор Сийка Милева в петък.

 

За първи път от година и половина - представителят на основния прокурор и прокурори от СГП дава взаимен брифинг с гл.секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на Групово дело " Национална полиция ".

 

„ След оперативна разработка на сътрудниците от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност "  преписката е докладване в Софийската градска прокуратура на 13 септември. Образувано е досъдебно произвеждане ”, посочи Кръстев. Извършени са претърсвания изземвани обиски и разписи. 

 

Експертите обявиха, че е водачът на групата се е облагодетелствал от всеки един от преведените мигранти от българо-турската до българо-гръцката граница със сумата от 2500 евро. 1500 евро е останала персонално за него, откакто се разплати с участниците в незаконната група. Установени са 16 обособени опита за транспортиране на мигранти и по този мотив има повдигнати обвинявания на 15 участници, които са подпомагали групата. Установена е и съпричастността на родственици на водача, в чиито жилища са открити огромни суми пари, обясниха от ГДБОП.

 

Партнирахме с Европол, за което изричам откровената си признателност към тях, обявиха още антимафиотите. 

 

Мигрантите са влизали от границата ни с Турция, оттова са транспортирани до Бургас, Пловдив и Пазарджик, оттова в София, където са били настанявани за повторно, имало е организация за настаняване и изхранване. След това са транспортирани до границата със Сърбия.

 

Различни участници от бандата са се занимавали с другите стадии от превеждането. Има хора, които са имали знанията и уменията от кое място може да се влезе в България и от кое място може да се излезе за Сърбия, обявиха още от ГДБОП.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР