Разбита е престъпна група за производство и разпространение на наркотици

...
Разбита е престъпна група за производство и разпространение на наркотици
Коментари Харесай

Разбиха група за разпространение на наркотици край София, откриха дрога за почти 1 милион лева

Разбита е незаконна група за произвеждане и разпространяване на опиати в Софийско. Четирима души са арестувани и са с повдигнати обвинявания. Това оповестиха от прокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи на брифинг.
 опиати незаконна група софийско Столична дирекция на вътрешните работи
При осъществявано претършуване в къща в село Герман са открити огромни количества опиати -  марихуана, хероин амфетамин, хашиш и много огромно количество екстази, което на първи калкулации е било над 10 кг, което съставлява десетки хиляди обособени таблетки , които следва да бъдат обследвани. Задържани са трима. Това заяви прокурор Иво Илиев. 
 опиати незаконна група софийско Столична дирекция на вътрешните работи
По разбор на Столична дирекция на вътрешните работи цената на наркотичното вещество на пазара на дози , на които са открити, е от порядъка на към 950 000 лв. , а едровата цена е към 400 000 лв..

Според основен комисар Живко Коцев това е доста добре структурирана незаконна група, която с изключение на с наркотрафик се занимава и със силови дейности.

Разпространението е ставало чрез поръчки по особено основани канали в мобилни приложения за връзка, а самите доставки са осъществявани чрез автомати за куриерски услуги. Наркотиците са изпращани, както в София, по този начин и на адреси в страната, има открити получатели.

В хода на следствието е открито и друго лице, което държи опиати, само че то няма връзка с тримата арестувани. 

От сряда, 25 октомври, Софийска градска прокуратура управлява следствие за държаните наркотични субстанции за разпространяване. 

Към наказателна отговорност са привлечени четирима обвинени. Всички са арестувани за 72 часа. Предстои взимане на мярка за неотклонение. 

Разследването се организира от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи. 

Полицейската интервенция по откриване и документиране на незаконната активност е извършена на 24 октомври на територията на София и село Герман.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов съобщи, че методът на разпространяване на посочените количества наркотични субстанции е много новаторски.

Преди месец чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи са засекли група от хора, които популяризират друг по тип наркотични субстанции в група, достъп до която имат избрани проучени авансово клиенти. Николов изясни по какъв начин става разпространяването - откакто дадения клиент   съобщи съответно количество наркотични субстанции - той следва да го заплати чрез електронна валута, най-често биткойни и да покаже, да снима разписката с която удостоверява заплащането на съответния дилър. След това дилърът отива и оставя на несъмнено от него място опиата, като снима мястото, по този метод се губи връзката сред клиент и дилър и закононарушението става още по-трудно.

След като са събрали задоволително данни за групата, на 24 октомври се подхващат дейности по задържане на хората, посетили базата в село Герман. Базата е употребена за наркопроизводство и наркоразпространение. В базата е открита и машина, която основава хапчета екстази.

В момента на задържане са открити двама, които са разделяли материала на обособени дози. Количествата са следните - 20 кг. марихуана , 1 кг. кокаин, 4 кг. амфетамин, 1 кг. метаамфетамин, 4 кг. хашиш и 3 кг. хероин. Отделно в подземно помещение са открити два картечни револвера, един калашников и два бойни револвера. Открити са и две бойни гранати.
 опиати незаконна група софийско Столична дирекция на вътрешните работи
На претърсените адреси на арестуваната група са открити разнообразни по тип и тегло опиати. В хода на едномесечната работа по групата са открити разнообразни дилъри, получавали пратките си на територията на разнообразни градове.

Започнати са още няколко следствия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР