Разбита е организирана престъпна група, извършваща трафик на хора с

...
Разбита е организирана престъпна група, извършваща трафик на хора с
Коментари Харесай

Арестуваха петима българи, принуждавали жени да проституират в Германия

Разбита е проведена незаконна група, извършваща трафик на хора за полова употреба, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. В рамките на взаимна интервенция сред Евроджъст и Европол, ГДБОП, ГДЖСОБТ и Регионалната и Окръжната прокуратура на Добрич, както и полицията и прокуратурата на немския град Хейлброн, са задържани петима души и са осъществени осем претърсвания.



Разследването стартира през лятото на 2022 година, когато у нас постъпват тъжби от потърпевши от трафик на хора за полова употреба. След значителен контакт с немската полиция и прокуратура, е формирано досъдебно произвеждане под управлението на Районната прокуратура в Добрич.



Установени са две проведени незаконни групи от български жители, враждуващи между тях, вследствие на което са потърпевши и няколко от техните жертви. Потърпевшите са държани в наложително послушание, нанасяни са им телесни повреди от физически тормоз, склонявани са към проституция и трафик на опиати (кокаин). Заподозрените набелязвали и набирали уязвими български дами и ги транспортирали до Германия, където ги принуждавали да проституират.

След извършени срещи в Европол и Евроджъст са съгласувани дейностите на двете страни за продължение на следствието и откриване на незаконната активност на участниците в проведените незаконни групи. Постигнато е единодушие за изпращане на Европейска заповед за следствие.



В хода на взаимната интервенция, дружно с Европол и Евроджъст на територията на България, извършена на 4 май, е арестуван един от обвинените, осъществени са пет претърсвания от чиновници на ГДБОП и ГДЖСОБТ.

Паралелно на територията на Германия са арестувани четирима участници в незаконната скица, осъществени са три претърсвания, открити и конфискувани са разнообразни движимости и предмети - мобилни телефони, преносими компютри, незаконни покер машини, хладно оръжие, пари в брой и голям брой златни украшения. Идентифицирани са жертви на незаконната активност, на които е препоръчана протекция и помощ.

Снимки: МВР
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР