Разбита е наркогрупа и депото им във Варна. Акцията е

...
Разбита е наркогрупа и депото им във Варна. Акцията е
Коментари Харесай

Килограми дрога открити в депото на варненска наркобанда

Разбита е наркогрупа и депото им във Варна. Акцията е извършена на 8 юли от чиновници на ГДБОП и сътрудниците им от Варна, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

Задържани са шестима души - две дами на 27 и 35 години, и четирима мъже – на46, 44, 43 и 18 години. Те са изпълнявали разнообразни функционалности по реализирането на разследваната незаконна активност.

Двама от групата са засечени в миг на реализирана сред тях договорка с наркотични субстанции в автомобил на улица във Варна. При осъщественото претършуване на транспортното средство в него са открити 10 грама амфетамин. Останалите четирима техни съучастници са били арестувани в разнообразни региони на морския град.

 В хода на дейностите е разкрито хранилище, където са се съхранявали огромни количества наркотични субстанции и парични средства. Претърсвания са осъществени на общо 9 адреса на територията на Варна и три автомобила, откъдето са конфискувани 11 кг суха марихуана, 2,4 кг кокаин, 440 г метамфетамин, 1 кг амфетамин и 16 таблетки екстази. Иззети са още муниции, мобилни телефони, електронни везни и друди движимости и предмети, имащи отношение към незаконната активност на групата.

Действията по следствието са осъществени в изискванията на необходимост. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Варна, формирано е досъдебно произвеждане. В качеството на обвинени са привлечени три от лицата. Двама от тях са в ареста с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период от 72 часа, а трети е с взета мярка парична гаранция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР