Разбита е международна група за трафик на хора, обяви в

...
Разбита е международна група за трафик на хора, обяви в
Коментари Харесай

Акция в Луковит, шестима задържани по разследване в Швейцария за трафик на хора и държане в робство

Разбита е интернационална група за трафик на хора, разгласи в Луковит зам. основният прокурор Борислав Сарафов, представен от БНР.

Претърсени са адреси, ревизират се записи от видеокамери. Акцията е взаимна с прокуратурата на Швейцария. Хората са били принуждавани към милостиня и проституция, сподели още Сарафов. Живеели са под мостовете на Женева. Шестима трафиканти са арестувани от швейцарските управляващи.

В ромския квартал " Изток " на град Луковит от сутринта се организира интернационална профилирана интервенция за трафик на хора. На място са прокурори и следователи от България и Швейцария, както и екипи на ГДБОП, жандармерията и полицията.

Българските и швейцарските управляващи проверяват проведена незаконна група, разясни заместник-главният прокурор и шеф на Следствието Борислав Сарафов:

" Която е основана за да се трафикират български жители, които да извършат милостиня на територията на швейцарската страна. Държанието на тези жители е в доста тежки условия. Швейцарците проверява тази активност, квалифицирайки я като употреба на хора, като държане в иго ".

Всички жертви на трафика на хора са от Луковитско. Швейцарската полиция е задържала шестима души, също от Луковит: " Тук разпитваме очевидци, открихме при претърсванията документи, които са нужни на швейцарските ни сътрудници. В домовете бяха открити част от банковите документи, с които са осъществени преводи ".

Представители на швейцарската прокуратура разясниха, че следствието продължава към този момент 18 месеца.

Шестимата арестувани ще бъдат съдени в Швейцария. За такива закононарушения локалното законодателство планува отнемане от независимост до 20 години.

В Луковит през днешния ден Борислав Сарафов разяснява и случая с погубен граничен служител на реда на българо-турската граница. Сарафов заяви, че към този момент се води следствие. Направен е оглед на местопроизшествието. Не изключвам български следователи да заминат за Турция, сподели още той.

" Очевидно причинителите са работили оттова – дали с желание да обхванат на територията на страната, дали с желание да бъдат просто злоумишлени, само че е реалност, че това е безочливо, безпардонно нахлуване против еднообразен служител на реда ".

Ако бъдат открити причинителите на турска територия, ще желаяме да бъдат предадени на българските управляващи. Ние ще желаяме да участваме в дейностите по следствие дружно с турските си сътрудници, разясни Сарафов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР