Разбита е мащабна група за просия с българско участие във

...
Разбита е мащабна група за просия с българско участие във
Коментари Харесай

Как е действала схемата за просия с българско участие във Франция

Разбита е огромна група за милостиня с българско присъединяване във Франция. 17 наши сънародници са наказани в Тулуза за трафик на хора с увреждания.

Мрежата от български просяци в Тулуза е работила от 2015 година Живели са в нелегално населено място в центъра на града, което очевидно се разраства до 2018 година Според юристите на наказаните българи, френският съд е издал прекомерно тежки присъди, с цел да откаже нови претенденти от Източна Европа да идват във Франция за милостиня.

16 българи са с присъди от 3 до 8 години, а един ще е под наблюдаване с електронна гривна в продължение на една година.

Членовете на 5 фамилии са управлявали мрежа от 33-ма други българи и са ги принуждавали да просят по улиците на Тулуза, съгласно обвиняването. Петима от наказаните са задържани в България и са изправени пред френския съд.

Обвиняемите също са просили и са живели в същите неприятни условия в противозаконното населено място като жертвите, т.е. те не са ги експлоатирали, счита и различен юрист от отбраната.

Жертвите на незаконната група са най-вече от пет обитаеми места в България – в плевенските общини Искър и Долни Дъбник. Някои от хората, примамвани във Франция, са били със 100% неработоспособност.

Според френските юристи наказаните българи ще излежат първата половина от наказването си във френски затвор, след което ще бъдат изпратени в България за остатъка от присъдата. Няма да имат право да се връщат на френска територия.

Някои от наказаните обмислят дали да апелират. Но поради огромното медийно внимание юристи от отбраната признават, че се тормозят от още по-големи присъди при положение на ново дело.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР