Разбита е група за финансови измами, действала в четири държави

...
Разбита е група за финансови измами, действала в четири държави
Коментари Харесай

Разбиха група за финансови измами, действала в четири държави |

Разбита е група за финансови измами, работила в четири страни - България, Германия, Сърбия и Гърция, оповестяват от Специализираната прокуратура. 

В спецобвинението е формирано досъдебно произвеждане против интернационална проведена незаконна група, ощетила десетки хора с над 2 млн. евро. 

Създаден е взаимен екип сред четирите страни. В сряда - 26 януари, са осъществени взаимни дейности в страните с кодово название " Сарафи ".

В България работят 12 следователи от Следствен отдел при Специализираната прокуратура, чиновници на основна дирекция „ Национална полиция “ при Министерство на вътрешните работи, ОДМВР-Бургас, ДАНС и представители на Европол.

Извършват се претърсвания и изземвания в София и Бургас на сдружения, предоставящи счетоводни услуги и на Колцентрове. Иззети са голям брой счетоводни документи, печати, мобилни апарати, компютърни конфигурации и електронни устройства. Разпитват се над 60 лица в качеството на очевидци.

Дейността на незаконната група се състои в обосноваване на жители на Европейския съюз да преведат пари на разнообразни търговски сдружения, като се вкарват в подвеждане, че парите им ще се употребяват за търговия с финансови принадлежности -форекс, акции, бинарни варианти, криптовалути и други, от които ще завоюват.

Реално парите на потърпевшите не се употребяват за търговия с финансови принадлежности. След това членовете на незаконната организация правят голям брой финансови интервенции с парите, за прикриване на произхода им и следващо облагодетелстване. Престъпната група е употребила голям брой интернет платформи за търговия с финансови принадлежности, измежду които и GlobalMarkets.

Нанесените вреди на потърпевшите са в размер над 2 млн. евро.

Действията по следствието не престават.

На уеб страницата на Комисията за финансов контрол в секция „ Регистри и информации “, подсекция „ Електронен указател и картотека “, може да се ревизира дали обещано комерсиално сдружение е лицензиран капиталов медиатор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР