Разбит път води до детска почивна база в Обзор. Отсечката

...
Разбит път води до детска почивна база в Обзор. Отсечката
Коментари Харесай

По зрителски сигнал: Разбит път води до детска почивна база в Обзор

Разбит път води до детска почивна база в Обзор. Отсечката до тогавашните държавни летни лагери липсва в кадастралния проект на курортния град. По дългата по-малко от километър права колите се движат на зиг-заг и постоянно пропадат или губят товара си. Репортажът на bTV е по зрителски сигнал.

Пътят е проблем и за детските групи, които организират подготвителни лагери в една от базите край морето.

„ Шофьорите на рейсовете изрично отхвърлят да минават по него и от време на време са принудени да оставят децата горе на разклона”, признава Ивайло Каснаков – шеф на детска почивна база.

Първите групи това лято ще дойдат след към седмица.

„ Сметоизвозването също се прави по този път и постоянно колите, които извозват сметта, не минават точно заради тази причина”, споделя още Каснаков.

Зимните стихии са разрушили крайбрежната алея, по която са минавали и коли за почивните бази.

„ Сега този път е различен, обаче е зарязан и фактически е доста неприятен. Беше в напълно друго положение, преди да построят този хотел, преди да построят там и други неща. Тук бяха пионерски лагери, не минаваха бетоновози, не минаваха самосвали с пръст и пясък”, спомня си Христо Янчев – гражданин на Обзор.

„ Пътят не е наш, общински е, няма по какъв начин сами да го направим”, разяснява шефът на почивната база Камелия Райчева.

От кметството в Обзор обясниха, че регулацията на жилищна зона „ Южен плаж” е в план. Пътят ще бъде уголемен, само че след отчуждаване на имоти. Средства за асфалтиране община Несебър не е планувала. Няма и пари за ремонт на алеята, по която след дни ще вървят туристи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР