Разбит бе и митът, че геймърите не обичат да спортуватAsus

...
Разбит бе и митът, че геймърите не обичат да спортуватAsus
Коментари Харесай

Геймингът не е само за мъже, показа Asus Game Arena

Разбит бе и митът, че геймърите не обичат да спортуват

Asus Game Arena развенча митовете, че дамите не играят видеоигри, както и че геймърите не спортуват

Много легенди бяха развенчани на геймърското събитие Asus Game Arena през уикенда в София. Организираният в неговите рамки League of Legends шампионат за дами сподели, че геймърите не са единствено мъже, както и че представителките на нежния пол могат да показват високо равнище и забележителни качества в една от най-популярните спортни видеоигри.

В добавка, водещият на Asus Game Arena – известният влогър Venom The Doctor провежда и съревнование по лицеви опори, на което младежите опровергаха и известното мнение, че геймърите не спортуват.

„ Геймингът към този момент се е трансформирал в пълностоен спорт със своите тимове, звезди и надпревари. Едновременно с това професионалният гейминг минава към нови платформи и преносимите компютри се трансформират в главен клас устройства за игра “, съобщи Иван Маников, представител на Asus за България.

В шампионатите по Overwatch, Hearthstone и League of Legend участваха стотици почитатели на видеоигрите. Столичният Bulgaria Mall стана сцена и на първия по рода си напълно женски шампионат по League of Legend.

В шампионатите по Overwatch, Hearthstone и League of Legend участваха стотици почитатели на видеоигрите

Турнирите се организираха на мощни преносими компютри Asus ROG Strix, основани особено за геймъри. Мобилните машини сполучливо заместят настолните компютри, с помощта на високата продуктивност и охлаждаща система.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР