Разбираме, че отговорността е наша като победители. Г-н Трифонов заяви

...
Разбираме, че отговорността е наша като победители. Г-н Трифонов заяви
Коментари Харесай

Тошко Йорданов при президента: Надявам се и останалите партии да действат като Слави

Разбираме, че отговорността е наша като спечелили. Г-н Трифонов съобщи още на идващия ден, че тази отговорност я осъзнаваме и ще я поемем. Ние сме наясно, че би трябвало да се опитаме да съставим кабинет. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов .

" От друга страна се надяваме останалите политически партии, изключвам ГЕРБ, също да надскочат някои свои партийни цели. Има основи неща, по които не виждам несъгласия с останалите партии. Ако всеки индивид надскочи всякакви свои точки и пристрастия в програмата си, би трябвало да успеем да съставим задоволително устойчиво парламентарно болшинство. Ние ще предложим кабинет ", посочи Йорданов.
 Депутати от ИТН към Тома Биков: Нямаше ви на митингите, баща Депутати от ИТН към Тома Биков: Нямаше ви на митингите, баща
“За пръв път в историята на българското Народно заседание, чуваме от някогашен началник (Младен Маринов) на Министерството на външните работ...

" Вариантът предварителни избори е в случай че останалите партии подходят тясно партийно ", добави още той.

Преди Йорданов думата взе самият държавен глава, който поздрави партията на Слави Трофонов за позицията им да търсят разговор с останалите партии.

" Страната ни е изправена пред редица провокации във вътрешен и външен проект. Българският парламент и държавно управление имат за решение значими задания – да продължи процеса по подсилване на държавността и гарантиране на предсказуема правна рамка за българския бизнес, вложителите, за значими обществени въпроси, за дълбока правосъдна промяна, за актуализация на бюджета. Всички чакат. Категорично би трябвало в най-скоро време да се актуализира, другата седмица ще бъде импортиран ", съобщи Радев.

" Растат и условията. Европейска комисия сложи ясни условия в дебата по координиране на Плана за резистентност, упорстват и обвързват проекта с дълбока правосъдна промяна, формулата е ясна – средства против промяна. Това изисква образуване на стабилно парламентарно болшинство “, уточни той.
 ИТН даде обещание държавно управление до две седмици " ИТН " даде обещание държавно управление до две седмици
Ние ще предложим кабинет, когато президентът Румен Радев мандат и несъмнено ще проведем диалози за политиките, които би трябвало да се прочие..

" Това е най-важната задача пред българския парламент, в нея вие имате водещата роля. Приветствам ви по тази причина, че към този момент подхождате по друг метод от предходните опити за сформиране на държавно управление. Приветствам решението ви да се отворите за разговор, тъй че да се търсят общите пресечни точки във връзка с цели и цели, области на вероятен компромис ", добави президентът.

Какво следва

Следващата стъпка от конституционната процедура е определянето на датата, на която президентът ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на посочения от " ИТН " претендент за министър-председател. Възможно е това да се случи още през идната седмица.

Групата ще разполага с една седмица, с цел да върне на президента конструкция и състав на проектокабинет, който да бъде гласуван в Народното събрание, или да се откаже от опита за сформиране на държавно управление. При откриването на Народното събрание през вчерашния ден зам.-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов предвижда, че до 14-15 дни - т.е. до 5 август, ще има постоянен Министерски съвет или ще се върви към последващи предварителни избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР