Разбираме, че е възможно България да предостави и ще предостави

...
Разбираме, че е възможно България да предостави и ще предостави
Коментари Харесай

Даниел Митов: Даваме на Украйна 100 бронирани машини от жандармерията

„ Разбираме, че е допустимо България да даде и ще даде над 100 бройки бронирана техника, която е с отпаднала нужда за българската жандармерия и за потребностите на Министерство на вътрешните работи, държа да подчертая. Това е немалка помощ в тези условия “.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание Даниел Митов от ГЕРБ-СДС. Става въпрос за направения план на решение на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи България да даде на Украйна бронетранспортьори на жандармерията с отпаднала нужда.

От думите на Митов стана ясно, че концепцията е пристигнала след визитата у нас на президента на Украйна Володимир Зеленски преди две седмици, само че и след преглед на институциите с какво можем да се разделим. Прегледът на службите за това какво можем да дадем обаче продължава.

„ Това са бронирани машини, които в последна сметка при нашите условия, за благополучие мирни, няма потребност от тази бронирана техника, а в Украйна тя ще бъде от изгода на украинските военни “, изясни Митов.

„ Тя не е повредена, само че е класифицирана като техника с отпаднала нужда, защото е създадена преди доста дълго време “, отговори той на въпрос по какъв начин БТР-ите ще са потребни на украинците, щом у нас не се употребяват.

Митов увери, че точно тъй като машините са остарели и жандармерията ни не ги употребява, такова подаяние не може да понижи отбранителните качества на страната, както и че те в никакъв случай не са били на армията, а единствено на Министерство на вътрешните работи.

„ Колкото решения на Народното събрание желаят нашите съперници, толкоз ще им предоставим, с цел да подчертаем превъзходството на евроатлантическото болшинство в този парламент. Опонентите ни са тези, които непрестанно настояват, че за всяко нещо би трябвало да се взема решение на Народното събрание. Ще го взимаме, в случай че би трябвало, в Народното събрание всяко едно такова решение, с цел да им е ясно, че в последна сметка България стои на вярната страна на историята и че няма да се огъне “, сподели още Митов.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР