Разбирам желанието на всички хора нещата да се решат бързо,

...
Разбирам желанието на всички хора нещата да се решат бързо,
Коментари Харесай

Денков: В над 1000 населени места все още няма ток

Разбирам желанието на всички хора нещата да се решат бързо, само че това значи наличните екипи да имат задоволително време, с цел да отстранят всички стотици повреди по електрозахранването. Ситуацията е тежка съвсем в цялата страна, изключително в североизточна България.


Над 100 индивида са били освободени от снежни клопки с помощта на другите институции.

В над 1000 население места към момента нямаме подаване на ток. Това е нещо, което може да се планува, само че не може да се предотврати в подобен период. В момента обстановката е тежка в съвсем цялата страна. Над 100 индивида през тази нощ са били освободени от снежни клопки.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков. Министър-председателят свика изключително заседание в Министерския съвет по отношение на тежката зимна конюнктура в страната и бедственото състояние в няколко области, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Продължават да се разлистват пътищата, само че в някой области е по-трудно. В Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко в идващите часове ”, добави Денков.

Той подсети, че преди два дни специалистите от Национален институт по метеорология и хидрология са предизвестили, че следва утежняване на времето и композиция от тежък, влажен сняг и ветрове.

На въпрос за какво жители стоят на студено и мрачно освен в София, само че и в цялата страна, Денков уточни: “Екипите не могат по едно и също време да отстранен всички повреди. Трябва време, с цел да се отреагира на повредите. В момента събираме информация от цялата страна. Ток няма, тъй като са скъсани жиците ”, сподели той.

“Не знам по какъв начин си показва Пеевски ролята на премиера. Призовавам го да излезе със снегорини и лопати и да почисти снега ”, разясни той и акцентира, че работата на институциите е да обезпечи координацията на целия развой.

Денков посочи, че водят диалози с регионалните шефове и най-големият им проблем е “това, че не е спрял снега и вятъра и от това не могат да работят спешните екипи ”./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР