Разбирам болката на Стево Пендаровски, но той трябва да поеме

...
Разбирам болката на Стево Пендаровски, но той трябва да поеме
Коментари Харесай

Радев: Разбирам болката на Пендаровски, но трябва да поеме към демократизирането на РСМ

Разбирам болката на Стево Пендаровски , само че той би трябвало да поеме към демократизирането на РСМ. Това сподели президентът Румен Радев при излизането си от Народното събрание.

„ През последните години най-малко 10 пъти съм канил президента на Северна Македония да посети България. Знаете, че единственото посещаване беше на 1 октомври при откриването на интерконектора. Дори и тогава разговарях с председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, с цел да може РСМ да получи финансова помощ за закупуване на електричество “, изясни президентът и за появилото не ново напрежение сред Скопие и София.

Стево Пендаровски направи този коментар в изявление за македонска телевизия

Румен Радев уточни, че схваща „ болката на президента на Северна Македония “, че точно той е сложил преди две години пред европейските институции правата за македонските българи. „ Аз бях индивидът, който съумя да работи доста добре с всички европейски водачи и институции, с цел да бъдат вписани македонските българи в конституцията на РСМ и това да стане наложително изискване за приемането на страната в Европейски Съюз “, сподели още той.

Той разяснява и избора на ръководител на Народно събрание. " Ако не се избере ръководител на Народното събрание, това ще блокира целия развой по провеждането на консултациите ", сподели още Радев.

„ За танго трябват двама “, сподели македонският президент

„ Нека Корнелия Нинова го потвърди . Всеки ден в медиите има какви ли не изявления, в това число и за нея, тъй че няма какво да разясня “, по този начин отговори Румен Радев на рецензиите отправени от водачът на Българска социалистическа партия от парламентарната естрада към служебното държавно управление, че „ крадат “.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР