Разбирам аргументите на Макрон, когато говори за цялостна реформа в

...
Разбирам аргументите на Макрон, когато говори за цялостна реформа в
Коментари Харесай

Плевнелиев: ЕС трябва да е силен съюз на силни национални държави

Разбирам причините на Макрон, когато приказва за цялостна промяна в Европа. Това сподели президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 година) на конференция на тематика " Европейското бъдеще на България ", съобщи кореспондент на Novini.bg

Преди няколко години бяхме очевидци по какъв начин доста страни в Европа издигаха граници, бариери и всеки по собствен метод се опитваше да реагира на обстановката с мигрантите в Европа. Не е проблем, че тези хора търсят избавление, казусът е, че ни прегазиха без никакъв надзор и в режим на безпорядък, когато държавни управления си прехвърляха отговорности, съобщи Плевнелиев.

Съгласен съм с Макрон, който споделя, че всеки един от нас би трябвало да способства за решение на тази рецесия, тъй като другояче няма да има работещо решение. Решението на всяка една рецесия, с която се сблъскваме сега, е решението, работещо с консенсус. Няма половинчата народна власт, няма половин истина – имаме народна власт и истина или нямаме, нямаме половин господство на правото – или го има, или го няма. Надявам се европейските водачи да насочат прожекторите там, където има проблеми. За да решим един проблем, би трябвало да го осветлим, разяснява Росен Плевнелиев.

Това, че през днешния ден националпопулистите са във напредък, може да изиграе и положителна роля за промяна в Европейския съюз. Най-яркият промер за това, че националпопулистите не знаят какво желаят, е Брекзит. Необходима е дълбока промяна в Европейския съюз. Аз имам вяра в мощен съюз на мощни национални страни. Не виждам никакво несъгласие в това Европейският съюз да е мощен и да прави страните мощни. Реформи са нужни, само че съм сигурен, че националпопулистите не могат да вършат промени и не са решение на казуса, сподели още Плевнелиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР