Разбира се, трети пол няма, или поне аз не съм

...
Разбира се, трети пол няма, или поне аз не съм
Коментари Харесай

Трети пол няма, или поне аз не съм виждал. Да покажат половите му органи

Разбира се, трети пол няма, или най-малко аз не съм виждал. А до момента в който не ми покажат половите органи на третия пол, ще продължа да считам, че не съществува.

Това разяснява в профила си във Facebook Емил Кошлуков.

Обърквацията идва от понятието gender, което ние не употребяваме, може би най-близкото нещо на български е понятието за граматичен жанр, както пролетта е в женски жанр, въпреки и да не е от женски пол. Условност, с която в обществото отбелязваме някакви категории, само че не строго полови.

Обаче натрапчивото предпочитание на някои политици да контролират сфери, които са персонални и надълбоко интимни, води до тежки обърквации, които не са безобидни. Опасението, че по този начин се отваря вратата за бъдещи пакости е основателно. Защото ще тръгнат едни наставления за образованието - по какъв начин да преподаваме на децата тия джендър-мендър купешки думи и обществени функции, по какъв начин да ги третираме в законите, по какъв начин да разграничаваме всичките типове отклонения от нормата - тъй като не е работа на страната да разказва типовете травестити и съответните им тоалетни, по какъв начин да ги назоваваме, с цел да е политически правилно и така нататък

Не е работа на страната да се занимава с това, което някой прави под юргана. Нито с това, по какъв начин се усеща мъж, който си мисли, че е жена, или пък Наполеон, все тая. Тази спогодба не е толкоз проблематична, колкото непотребна в този си тип. Ако желаеме да спрем насилието над дами, което е задачата на Истанбулската хартия, дано се занимаваме с това. Не с нестереотипните функции на пола, както са написали. С тях се занимават различен тип експерти, медицински в това число.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР