Разбира се, тези шест народни представители вече са си заявили,

...
Разбира се, тези шест народни представители вече са си заявили,
Коментари Харесай

Караянчева: Акциите показват, че не е на мода политическият чадър

Разбира се, тези шест народни представители към този момент са си декларирали, че се отхвърлят от имунитета си и през днешния ден последният ще подпише документа, който ще пратим на основния прокурор, с цел да може да се възбуди наказателно гонене. Това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка поискания от основния прокурор имунитет на шестима депутати. А във връзка проблемите с кворума в Народното събрание, Караянчева разяснява, че мъчно се работи в такава конюнктура.

Цялото изявление с ръководителя на Народно събрание в Сутрешния блок на Българска национална телевизия гледайте във видеото.

Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Но като народни представители ние би трябвало да си вършим работата. Аз мисля, че играта с кворума не носи позитиви нито на опозицията, нито на ръководещите и в случай че сътрудниците, които напущат залата си мислят, че от това ще получат по-голямо утвърждение, не, хората чакат ние да работим. Преди два дни споделих, че явяването на работа като народен представител в Народното събрание е морал и цивилен дълг.
Показа се, че няма политически чадър, в случай че някой е направил, не мога да кажа закононарушение, само че нещо неправилно, разяснява ръководителят на Народно събрание. Виждате, че има и депутат от ГЕРБ и не може да се приказва за някакво политическо гонене, съгласно мен, изясни Караянчева.
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: В последните няколко месеца виждаме акции, които в действителност демонстрират, че не е на мода политическият чадър. Защото в случай че имаше някакво гонене към избрани хора, нямаше да има и народни представители от ГЕРБ.

 Цацаров изиска имунитетите на шестима депутати​, трима се отхвърлиха непринудено Цацаров изиска имунитетите на шестима депутати​, трима се отхвърлиха непринудено
Трима от шестимата депутати обявиха, че непринудено ще се откажат от имунитета си, които бяха поискани от основния прокурор. Това са депутатите от Българска социалистическа партия и...

" Не добре " - по този начин съгласно нея ще се отрази това върху доверието към Народно събрание и рейтинга към него. " Достатъчно ние народните представители способстваме за това, дебатите се водят на личностна основа ", изясни тя.
Ще прикани сътрудниците от опозицията да идват на работа, да оказват помощ за кворума, тъй като в този парламент не се вземат решение проблемите единствено на гласоподавателите на ГЕРБ.
Липсата на кворум само и единствено бие по рейтинга на Народното събрание, акцентира Цвета Караянчева и добави, че " политиката на празния стол не носи дивиденти на никого ". Все отново съобщи, че нямат терзание във връзка с кворума. " Мобилизирали сме се ", разяснява тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР