Разбира се, има много радост да отпиете еспресо пред парижко

...
Разбира се, има много радост да отпиете еспресо пред парижко
Коментари Харесай

Дестинация в България попадна в класация на CNN СНИМКИ

Разбира се, има доста наслада да отпиете еспресо пред парижко кафене или да ядете тапас в сърцето на Барселона. Но Европа също е цялостна с толкоз доста прелестни, недооценени места. Независимо дали желаете да посетите исторически, подценявани градове или диви планински вериги, където малко туристи стъпват, тези 21 подценени европейски дестинации сигурно ще провокират сериозен припадък на пристрастеност към пътешествия.

Така CNN стартира материала си за кътчета в Европа, които са останали недооценени от туристите. Може и да се изненадате, само че в ранглиста има и българска дестинации. И не не става дума за Пловдив, който попадна към този момент в няколко сходни материала в непознати издания, а за Банско.



За града в подножието на Пирин изданието написа, че карането на ски в Алпите, без значение дали във Франция, Швейцария или Австрия, може да бъде отлично прекарване, само че и много скъпо. Именно тук си проправя път Банско. То разказва курорта като “най-голямата ски зона в България ”, която предлага “едни от най-хубавите зимни спортове в Европа ” и няма да оставите банковите сметки празни. Комплименти получават още снежната завивка на пистите и разнообразието от развлечения, на които туристите може да се отдадат след карането на ски.

Класацията стартира с британския Норич като там можете да видите една от най-старите катедрали в Европа, както и една от най-старите кръчми " Адам и Ева " - от 1249 година.



Подреждането продължава със Северен Уист, Шотландия. За франкофоните любопитно място ще бъде Оранж, Франция. Там може да разгледате римски спектакъл, който датира от първи век след Христа.

Дестинация от северната ни съседка Румъния също попада в класацията. Планините Амусени са измежду най-дивите кътчета на Стария континент. Дом са на огромна популация от европейски кафяви мечки, както и вълци.



За феновете на гръцката просвета предложенията са две - Загори и Патмос.


Патмос

Разбира се, може да отправите взор и към по-северните елементи на континента. Например към Хене Странд, Дания, където ще бъдете омагьосани от разбиващите се в крайбрежието талази и ободряващо хладния вятър. Незабравимо ще бъде пътешествието ви и до Финландия, изключително в случай че се отбиете до Нелим и езерото Инари. Районът, където се намират, е далечен и див, съвършен за каяк, къмпинг и плуване. Есенните цветове тук са едни от най-зашеметяващите в света. Може да имате и шанса да наблюдавате северното зарево.

CNN предлага също по този начин да дадете късмет на белгийския град Антверпен и немския Висбаден. Дом на 26 термални минерални извора, Висбаден е бил в бизнеса с уелнес дълго преди този момент да се трансформира в наклонност за пътешестване през 21-ви век. Този хубав град обаче не е единствено за усмиряване на болките в ставите и отмора и възобновяване. Известен е и със своето пенливо вино.

Сред най-подценяваните европейски дестинации са още Сардиния в Италия, Вилнюс в Литва, Ротердам в Нидерландия, Калмар в Швеция, националния парк Бяловиежа в Полша, Прищина в Косово и Пула в Хърватия.


Сардиния

Апетитът за пътешествия може да води търсачите на спиращи дъха пейзажи в Испания. И по-точно в планинската верига Лос Пикос в северната част на страната. Назъбените й върхове се издигат внушително към небесата.

 

Водеща фотография: fixstay.com
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР