Лиз Тръс критикувана за вземане от фонд за бивши премиери въпреки 49 дни на поста

...
Разбира се, че тя е продължила да иска през текущата
Коментари Харесай

Разбира се, че тя е продължила да иска през текущата финансова година, която започна през април, но сумата няма да бъде разкрита до следващата година доклад.

Офисът на г-жа Тръс отказа коментар.

Политика на живо: Рядко изявление на министър-председателя след доклади, че ще разводни нетните нулеви планове

Либералните демократи го казаха беше „възмущение“, че докато семействата се борят в криза на разходите за живот, „Лиз Тръс печели от собствения си провал“.

Г-жа Тръс стана най-кратко управлявалият министър-председател в британската история, когато подаде оставка през Октомври миналата година, след като нейният катастрофален мини-бюджет предизвика икономически сътресения.

Лиз Тръс стреля със стартов пистолет при завръщане от първа линия - но дали някой наистина слуша?

Нейният пакет от нефинансирани данъчни облекчения от £45 милиарда, които тя призна, че биха облагодетелствали най-вече богатите, доведе до падане на паунда, скок на лихвите и кулминацията на Банката на Англия, която трябваше да се намеси, за да .

След като тя се оттегли, лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър беше сред онези, които твърдят, че тя трябва да откаже надбавката, давана на бивши премиери, като каза, че „не е спечелила правото на това право“.

Обществеността Помощта за разходи за мито осигурява на бившите министър-председатели до £115 000 годишно за покриване на офис и секретарски разходи, произтичащи от обществени задължения.

Приложимите разходи включват тези за управление на офис, обработка на кореспонденция като бивш премиер и за поддръжка с посещения.

Сър Тони Блеър и сър Джон Мейджър бяха единствените бивши лидери, които поискаха максималната сума през 2022-23 г., въпреки че Гордън Браун беше близо до £114 627.

The Liberal Говорителят на кабинета на демократите Кристин Джардин каза, че Риши Сунак трябва да се намеси, за да попречи на г-жа Тръс „да изиска парите на данъкоплатците“ от фонда.

Тя каза: „Възмутително е, че докато семействата се борят да плащат сметките си и сложи храна на масата, Лиз Тръс печели от собствения си провал.

„Ако Лиз Тръс иска да намали данъците, тя трябва да даде пример и да спре да подмамва трудолюбивите британски данъкоплатци, като иска подаяния.“Лиз Тръс хвърля вината другаде

Това се случва, след като г-жа Тръс защити своя мини-бюджет в неразкаяна реч на събитие на Institute for Government в понеделник.

Въпреки че тя призна, че се опитва да направи твърде много твърде бързо , тя не се извини, докато нападна икономистите и „институционалната бюрокрация“ за падането си.

Тя също намекна за по-нататъшни планове за намеса в политиката на торите на партийната конференция следващия месец.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР