Разбира се, че съм имал съмнения за честността на машиния

...
Разбира се, че съм имал съмнения за честността на машиния
Коментари Харесай

Демерджиев за предстоящия местен вот: Следете активността в махалите

Разбира се, че съм имал подозрения за честността на машиния избор, защото в обществото битува схващането, че машините могат да бъдат манипулирани.

Това разяснява в предаването „ Лице в лице “ по БТВ някогашният длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той напомни, че при последните предварителни парламентарни избори служебният кабинет притегли IT специалисти от неправителствения бранш, с което е било обезпечено честното протичане на изборния развой.

На въпрос дали хората могат да бъдат спокойни за честността на локалния избор на 29 октомври, Демерджиев отвърна, че за задачата би трябвало да бъдат надградени дейностите на служебното държавно управление.

„ Най-вече би трябвало да се ревизира софтуерът за преброяване, в случай че желаеме да сме сигурни за машинния избор “, акцентира той.

Демерджиев отбрани машинното гласоподаване, само че разкритикува порочната процедура да се нанасят промени в изборното законодателство постоянно преди избори и съпостави сходен вид дейности със страни от Третия свят.

Нека да забележим интензивността в избрани махали. Към днешна дата виждаме само промяна на ръководители, за изборите да се проведат от „ нашето Министерство на вътрешните работи “. По този метод един най-малък брой гласове ще бъдат доведени до оптимален брой гласове. Очаквам безучастие там, където има проведени изборни измами, добави Демерджиев.

По тематиката с конституционните промени, касаещи смяната на формулата за лъчение на служебно държавно управление, Иван Демерджиев означи, че до момента не е чул съществени рецензии за сформирането на служебния кабинет или неговото действие.

„ Служебното държавно управление сполучливо се оправи със задачата да стабилизира страната и да обезпечи почтени избори. Не чух логичен мотив за какво би трябвало да се промени формулата за лъчение на служебното държавно управление. Тук стремежът е цялата власт да се концентрира в Народното събрание, само че по този начин се губи салдото “, счита служебният министър на вътрешните работи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР