Разбира се, че по целия свят жените раждат еднакво. Но

...
Разбира се, че по целия свят жените раждат еднакво. Но
Коментари Харесай

10 удивителни факта за раждането в Япония

Разбира се, че по целия свят дамите раждат еднообразно. Но процесът в доста страни протича по друг метод. Ето по какъв начин при японките се случва това:

1. Първото си дете актуалните японки раждат приблизително на 32-годишна възраст, което е с 10 години повече, в сравнение с техните баби. Общата раждаемост от това време също е намаляла два пъти.

Интересно е, че сега там в брак се раждат единствено 2% от децата (за съпоставяне - в Скандинавските страните ражданията в брак са повече от 50%).

2. 98% от японките раждат в най-близката до дома им болница, защото би трябвало да стигнат до нея нормално сами. Когато почувства първите контракции, дамата взема нужните си движимости и отива в родилното - с кола или такси - както й е комфортно.

В сходни случаи спешна помощ не се притичва - японските лекари са на мнение, че раждането не е болест или контузия, а нормално събитие. 

3 . Японците считат, че безвредното раждане доста зависи от факта дали дамата е наясно с това какво ѝ следва. Затова се организират специфични курсове за бременни, на които се показват обучителни видеа, провеждат се екскурзии в родилното поделение, изясняват се правилата на работата с другите уреди - от апарата за ЕКГ до акушерските способи.

Това е така наречен имидж-тренинг, който японските акушерки са взели от спортистите. 

4. В Япония се практикуват раждания и във вода, и отвесно. Помещенията за тях са обзаведени съгласно националните обичаи: " водните раждания " се случват във вана, която наподобява на топъл минерален басейн.

Неизменен признак при свободното раждане са матраците татами.

5. Някои родилни домове разрешават след раждането да се запази част от пъпната шнур в специфична дървена кутийка. Японците имат вяра, че тя гони от новороденото злите духове.

Но множеството лечебни заведения се отхвърлят от този сувенир, заради хигиенични съображения.

Прочетете останалите 5 удивителни обстоятелството за раждането в Япония на уеб страницата на Новите родители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР