„Разбира се, че не сме доволни от резултатите, тъй като

...
„Разбира се, че не сме доволни от резултатите, тъй като
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП няма да върне третия мандат

„ Разбира се, че не сме удовлетворени от резултатите, защото ние участвахме в това политическо състезание с желанието и готовността да се представим по-добре, само че явно има аргументи, които сега проучваме доста деликатно. Предстои и съвещание на Националния съвет, на което ще бъдат прегледани всички групи фактори за този резултат. Все отново е значимо, че запазихме трета позиция, Българска социалистическа партия освен остава на политическия терен, само че и освен това развиване на нещата най-вероятно ще се опре до нас при разиграването на политическата рулетка при опит за сформиране на държавно управление. “ Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев по БНР.

В предаването “Неделя 150 “ той изясни, че политиците са длъжни да се явяват пред публичните медии и да се регистрират пред гласоподавателите, само че когато се крият по техните концертни зали, студиа и партийни централи и не споделят нищо, това е освен подозрително, само че и неуважително към българското общество.

Проф. Гечев изрече безапелационната позиция на левицата, че няма да поддържат подхвърлени сформира на какъвто и да е план на Министерски съвет, с който и да е министър председател, в случай, че не са спазени демократичните правила и политическите правила по света, а точно да има разговор сред обединенията. „ Който и да предложат, в случай че това стане без съвещания с Българска социалистическа партия, ние ще гласуваме срещу. Ние нямаме проблем до отидем на трети избори, вместо да вършим компромис с гласоподавателите ни и с правилата на 130-годишната ни партия “, изясни социалистът. Проф. Гечев добави, че никога приватизацията на ББР не може да бъде предмет на диалог, както и концесионирането на автомагистралите и “погребването “ на Белене.

„ Проблеми с демографската рецесия, с младите фамилии, на пенсионното обезпечаване, на вложенията, на икономическа тласъци за развиване на България, за помощ на бизнеса в тези тежки условия, ние сме подготвени да беседваме “, сподели още Гечев. „ Българската социалистическа партия няма да одобри никакъв диктат, нито на авансово държавно управление, нито на предварителна стратегия на държавно управление “, добави той.

Българска социалистическа партия не упорства за постове, а желае да види каква стратегия ще бъде реализирана и по тази причина разновидностите са два, съгласно Румен Гечев: „ Ние сме подготвени да беседваме не за съдружно държавно управление, а в случай че е програмно държавно управление желаеме да забележим каква е неговата стратегия. Не става дума за министерски кресла, а за политики, които могат да изведат България от нейното безусловно недопустимо, последно и от ден на ден изоставащо последно място в Европейски Съюз. “

Проф. Румен Гечев бе безапелационен, че в случай че третият мандат им бъде връчен, Българска социалистическа партия няма да го връща, а ще организира диалози с всички партии в Народното събрание, само че ще може да образува съдружно държавно управление или програмно със сили, които споделят главните цели в програмата на левицата.

„ Ние направихме всичко допустимо да притеглим повече гласове, само че явно не сме съумели в степента, в която сме желали. На терена има и нови партии, има смяна в политическото състезание. Но Българската социалистическа партия е единствената партия в ляво в Източна Европа, която е на подстъпите на властта в първите три партии. Въпреки направените неточности от Българска социалистическа партия, зависи по какъв начин ще се развият нещата след вторите избори “, изясни социалистът.

„ Има Такъв Народ са преди всичко, само че какво са взели те? Те не са никакви спечелили, взели са малко по-висок % от другите. Какъв победител си като нямаш ¼ в Народното събрание “, попита още депутатът от Българска социалистическа партия.

Относно рецензиите към Българска социалистическа партия проф. Гечев разяснява, че е добре да ги има, защото те би трябвало да бъдат обсъждани деликатно и да се вземат поучения.

На въпроса дали Българска социалистическа партия ще поддържа Радев за втори мандат или ще издигне своя кандидатура, с цел да се отличи от него, социалистът отговори по този начин: „ Една сериозна партия не може да прави нещо единствено, с цел да бъде друга. Тя би трябвало да бъде поредна. “

Румен Гечев добави, че сега следва съставянето на държавно управление, а до президентските избори има време. „ Румен Радев се радва на необятна социална поддръжка, а той е повдигнат от нас. Няма причина за промяна “, приключи проф. Гечев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР