Разбира се, че имат отношение темите военна помощ за Украйна

...
Разбира се, че имат отношение темите военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Мерки срещу инфлацията и преизчисляването на всички пенсии са основен приоритет за БСП и за всички българи

Разбира се, че имат отношение тематиките военна помощ за Украйна и спрените газови доставки.

Няма по какъв начин да няма връзка, когато Европа всеки ден постанова наказания и прави някакви дейности в посока поддръжка на един от участниците във войната. ” Това съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България ” Георги Свиленски по БНР.

По думите му няма българин, който да не е обезпокоен от протичащото се.

„ Винаги сме заявявали, че с изключение на за дейностите по време на война би трябвало да се мисли и за дейностите по-късно. Най-вероятно след проблемите с газта, предстоят такива и с петрола.

Българска социалистическа партия е поредна в позицията си, че не би трябвало да се изпраща военна помощ за Украйна и аз не мога да схвана за какво е този напън върху нас да променим своята позиция. Ние сме наясно със обстановката в Украйна и какви потребности имат, само че ясно споделяме каква помощ съгласно нас те би трябвало да получат – единствено хуманна. Позицията ни няма нищо общо с тази на Русия и Путин. Ние пазиме само мира, а изпращайки оръжия се подтиква продължаването на войната. “, сподели социалистът.

“Българския парламент е в правото си да реши всичко. В момента имаме 3 плана. Те ще бъдат прегледани евентуално идната седмица ”, уточни Свиленски.

Според него няма по какъв начин българското държавно управление да управлява това дали страни, на които продаваме оръжия го препращат по-късно към Украйна, а противното на това значи, да затворим военнопромишления си комплекс.

“Става въпрос за ясно подписани контракти за доставка на оръжия и ние не изпращаме оръжия за Украйна. В договорите, които сме сключили няма краен консуматор Украйна. И, в случай че трети страни препращат оръжия към Украйна, то би трябвало да този въпрос да бъде издигнат до тях. „ Това, което сме декларирали е, че за нас националните ползи са преди всички ”, добави ръководителят на парламентарната група на “БСП за България ”.

„ Както и госпожа Нинова през вчерашния ден изясни предходната година имаше три пъти парламентарни избори и заради тази причина е имало спирания в съвещанията на Междуведомствената комисия за експорт на оръжия, която издава лицензи за произвеждане. Реално няма внезапно нарастване в количеството на изнасяни оръжия ”, сподели още Свиленски.

„ Антиинфлационните ограничения и преизчисляването на всички пенсии са главен приоритет както за Българска социалистическа партия, по този начин и за всички наши съграждани. Бяхме осведомени от финансовия министър, че в границите на седмица ще бъдат изчислени предложенията от всички съдружни сътрудници и ще се каже кои могат да влязат в действие с актуализацията и кои ще останат за идната година ”, съобщи Георги Свиленски.

В умозаключение той сподели, че тематиката за минимална работна заплата от 770 лева стои на масата за договарянията и социалистите чакат да бъде разисквана по време на идващия съдружен съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР