Разбира се, че има реален шанс. Това каза евродепутатът от

...
Разбира се, че има реален шанс. Това каза евродепутатът от
Коментари Харесай

Емил Радев: Има реален шанс България да влезе в Шенген през декември

Разбира се, че има действителен късмет. Това сподели евродепутатът от ЕНП/ пред български публицисти в отговор на въпрос има ли действителен късмет Австрия и Нидерландия през декември да вдигнат наложеното от тях несъгласие върху влизането на България в Шенген, съобщи кореспондент на от Брюксел.

Както виждате, поставяме големи старания. Европейският парламент одобри няколко резолюции, като последната беше с доста ясни и безапелационни периоди. Европейската комисия направи редица крачки, като последната беше формалното събаряне на Механизма за съдействие и инспекция, тъй като от 2019 година За България нямаше отчети по него. За да можем да преодолеем безусловно голословните условия на Нидерландия, и това беше свършено. Българското Народно заседание прави всичко допустимо да одобри закони, които нямат безусловно нищо общо с действието на Шенгенското пространство, само че въпреки всичко вършим тези старания, с цел да убедим нашите сътрудници, съобщи Радев.

Знаем, че проблемите са чисто вътрешнополитически. През ноември в Нидерландия предстоят избори. Надявам се след тях да се успокои напрежението там, добави той.

Много е значимо да покажем нашата позиция и че изпълняваме всички критерии. Колегите от страните, които постановат несъгласие – Австрия и Нидерландия, осъзнават нашите старания, правят оценка професионално напъните на българската гранична полиция, уточни изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад..

Повече от явно е, че аргументите, за които България не е допускана, не са механически, а политически. Некоректно е страни от европейското ни семейство да вземат решение вътрешнополитическите си проблеми, налагайки несъгласие върху България и Румъния. България и Румъния би трябвало да създадат всичко допустимо да упражнят напън по всички вероятни дипломатически канали, с цел да покажем, че сме подготвени и че не бихме изразили утвърждение и единодушие с продължение налагането на това несъгласие, разяснява той.

Предстоят и конституционни промени, които да укрепят в оптималната степен независимостта на съда и да създадат прокуратурата работеща, такава, каквато желаят да я видят всички жители. И това към този момент не стои като затруднение пред нашата страна. Очевидно е, че с ветото се вземат решение вътрешнополитически проблеми, сподели още Сарафов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР