Разбира дали вашата компютърна система е заразена с EmotetEmoCheck е

...
Коментари Харесай

EmoCheck – открива опасен банков троянец

Разбира дали вашата компютърна система е инфектирана с Emotet

EmoCheck е малко по размер, портативно приложение, което открива дали злонамереният банков програмен продукт Emotet участва във вашия компютър, с цел да предприемете нужните дейности.

Типичен доклад, генериран от софтуерния инструмент EmoCheck след сканиране
(екранна фотография: EmoCheck)

Приложението просто сканира работещите процеси на компютъра и се пробва за откри злонамерения програмен продукт въз основа на името на съответния развой, принадлежащ на банковия троянец.

Emotet е злоумишлен програмен продукт, който съществува от 2014 година и е необятно прочут като банков троянски кон, кадърен да се промъкне в компютъра и да открадне сензитивна информация. С годините този троянец се усъвършенства и през днешния ден настоящата версия включва услуги за изпращане на спам и злоумишлен програмен продукт.

Тъй като главният метод за разпространяването му е посредством спам поща, би трябвало да имате поради, че злонамереният програмен продукт минава през вашия лист с контакти и се изпраща самичък до евентуалните си жертви. По този метод писмото се изпраща посредством законен имейл адрес и е по-вероятно получателите да го отворят.

Проблемът с този троянец е, че разполага с благоприятни условия, сходни на червей, и затова може елементарно да се популяризира към други свързани компютри. В допълнение, злонамереният програмен продукт употребява много трикове, с цел да остане прикрит от антивирусите – по този начин да вземем за пример, схваща когато се извършва в „ пясъчна кутия ” (sandbox) и остава неактивен по време на сканирането и разбора.

Софтуерният инструмент EmoCheck може да открие съществуването на банковия троянец в системата, тъй че потребителите да подхващат незабавни дейности за унищожаване на болестта.

Даунлоуд:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР