"Разбих сърцето на Пепа Николова! Не мога да върна времето

...
"Разбих сърцето на Пепа Николова! Не мога да върна времето
Коментари Харесай

Йосиф Сърчаджиев със закъсняло признание: Разбих сърцето на Пепа Николова!

"Разбих сърцето на Пепа Николова! Не мога да върна времето обратно, само че в случай че можех, просто щях да я подмина, нямаше да се срещна с нея, с цел да не разрушавам сърцето й, тъй като моето постоянно е принадлежало на жена ми Райна. "

Думите са на огромния артист Йосиф Сърчаджиев, който единствено преди седмици още веднъж се върна в Сатиричния спектакъл "Алеко Константинов ".

"Знам, че в идващия живот ще се издължа за прегрешението, който имам към щерка си Александра, задължен съм. Ето, неотдавна ми се присъни Пепа. Нищо не ми сподели, единствено ме гледаше тъжно и строго ", показа още артистът.

От години Сърчаджиев не обича да загатва надареното си момиче от Пепа Николова. За всичко, което става към нея, го осведомят приятелите му - кое тв риалити води, какво играе, по какъв начин се оправя. Той си мълчи и не ги разпитва даже за внучката си София.

"Няма място в двете ми пиеси за Александра Сърчаджиева, само че има и доста други надарени хора в Сатиричния спектакъл ", сподели преди дни Йосиф Сърчаджиев, който сложи в един ден на Голяма и Камерна сцена две свои пиеси като режисьор. С първата по творбите на Жан Батист Молиер - „ Жорж Данден, или излъганият брачен партньор " и "Сганарел, рогоносец без рога ", обединени под общото заглавие "Рогоносци ", гостува с Ловешкия спектакъл на Сатирата. С втората бащата на Алекс Сърчаджиева прави режисьорската си интерпретация на две къси пиеси на Чехов - "Мечка “ и "Предложението " под заглавието "Шеги на любовта ". Финалите на двата премиерни спектакъла бяха добре изчислени във времето. Прекаралият преди време инсулт театрал кръжеше от сцена на сцена, с цел да приема аплодисментите на публиката. Плътно до него зад завесите се движеше и половинката му - Райна Томова. Именно тя е дамата, която измъкна Йосиф от лапите на обездвижването и живота в изолираност.

След като заболяването повали Сърчаджиев през 2004 година, фамилията продаде къщата си на морето, тъй като мощното слънце е противопоказно за положението на артиста, и се пресели в ловешкото село Кирчево. Дълго време Йосиф прекарваше времето си в отшелничество и размишления за живота и връзките сред мъже и дами, а когато се закрепи, се върна в театъра и в киното към този момент като режисьор. Идеята бе на Райна. Без нея надареният актьор не би могъл да съществува. Не единствено че го гледа и обгрижва като малко дете. Именно тя прави театралните разновидности и интермедии на поставяните от него пиеси. Естествено в тях няма място за извънбрачната щерка на Йосиф от връзката му с колежката Пепа Николова - Алекс Сърчаджиева.

Тя носи името на баща си, само че не изпитва нито любов, нито признателност към индивида, който е неин биологичен татко. Красивата Алекс дълги години играеше в Театъра на българската войска, само че предишния сезон го напусна и стартира в Сатирата. За рокадата има и друга причина - това е сцената, на която дълги години е играла нейната майка. Йосиф от време на време се сеща за щерка си Александра и съжалява за метода, по който се е отнесъл с нея. Той по този начин и не съумява през годините да се оправдава пред момичето, което му роди починалата Пепа. Макар и да й дава своята фамилия, той в никакъв случай не я признава за свое дете и обсипва с любов само формалните си наследници. Йосиф жестоко наранява Александра и майка й. Особено когато завежда дело, с цел да си върне семейството, и го печели на първа инстанция. Пепа, която го ненавиждаше поради измяната и това, че ги е оставил да гладуват и сами да се борят с живота в най-страшните години, показва пред съда писмо от 11 страници, с което печели дефинитивно неговото име за щерка си.

"Не знам какво се е случи. Той на първо време призна Александра за своя щерка, когато беше на шест месеца детенцето. И го наричаше "на баща момиченцето ". Изведнъж нещо се случи с другата му щерка Ани и спря да приказва по тематиката. Но Пепа завоюва делото в съда, Доковска й беше юрист и го направи без пари. Пуста Пепа беше с огромен сексапил, доста я харесвах ", изясни преди време пред вестника връзките сред сътрудниците си и огромната Стоянка Мутафова.

В началото на 80-те Пепа Николова се залюбва с Йосиф Сърчаджиев. По думите на техни сътрудници връзката им била доста мощна и доста красива. След всяко зрелище ги виждали дружно в барчето на Младежкия и се радвали на влюбените гении. "Какво обаче стана след това, не е ясно. Защо Йоско по този начин се обърна? Завистници ли пуснаха някаква клевета, с цел да ги разделят, остава мистерия ", клатят тъжно глави ветерани от гилдията.

На млади години Пепа е изумително красива и всички я оприличават на италианската кинозвезда Жулиета Масина. Мечтае за кариерата на естрадна певица, одобряват я в Консерваторията, а след това приключва и ВИТИЗ. Още до момента в който се снима в "Километрите ", италиански фешън ас я кани за негов модел в Милано. Тя обаче отхвърля.

Един от първите й филми - "Понеделник заран ", е инкриминиран от цензурата и близо четвърт век не излиза на екран. Твърди се, че това било удар номер едно от поредицата "крошета " против хлевоустата актриса, който се отразил извънредно отрицателно на кариерата й. Но с хъс, борбеност, доста гений и изключителна виталност тя съумява още веднъж да излезе на авансцената.
Александра губи майка си (единствения човек, който се е грижил за нея, до момента в който е била дете) на 22 септември 2006 година след дълго боледуване.

Алекс не назовава Йосиф Сърчаджиев "татко ". В множеството случаи употребява местоимението "той ". Въпреки хладните връзки сред родителите си Сърчаджиева твърди, че не е възпитавана в упрек към татко си.

"Българският мъж желае да чука и да бега, не желае да има последици ", до този житейски извод стигна приживе отправилата се в отвъдното звезда на Сатирата. Собственият й горчив опит й потвърди: "Българинът желае хем младоженка, хем държанка. И в случай че може да преде и на двете места цялостен живот - по този начин и той утолен, и парцелът му цялостен. А има и такива, които са подготвени за парцел и детето си да заменят ", изповяда се малко преди да си отиде огромната Пепа Николова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР