Разбери кои са някои от най-странните закони и къде ще

...
Разбери кои са някои от най-странните закони и къде ще
Коментари Харесай

10 от най-странните закони и забрани по света

Разбери кои са някои от най-странните закони и къде ще понесеш наказване, в случай че не ги спазваш

Рядко се задълбаваме доста в законите на страните, които посещаваме като туристи. Понякога обаче сходни знания могат да ни спестят доста главоболия. Някои от най-странните закони и забрани по света са толкоз необикновени, че ще ти бъде мъчно да ги приемеш за действителни, само че те в действителност съществуват.
Във Англия е неразрешено да се ядат курабийки на Коледа
През 1644 година Оливър Кромуел не разрешава празнуването на Коледа, тъй като го счита за аморално. Много атрибути на празника са оповестени за противозаконни, в това число сладките и курабийките. Забраната обаче важи единствено за коледния ден.

Любопитно е, че през годините не е имало декрет за анулация на закона на Кромуел, тъй че всеки великобританец, който яде курабийки на коледа, механически прави закононарушение.
Отново във Англия не можеш да пипаш китове
Ето още един чудноват закон във Англия – всички китове, делфини и други морски бозайници в радиус от 3 благи от крайбрежията на кралството се смятат за благосъстоятелност на кралицата. Ето за какво е неразрешено да пипаш китове на Острова. Ако искаш, пробвай да не спазиш този закон.
Не можеш да спасяваш давещ се в Китай
Мистериозният нрав на Изтока не би могъл да подмине и законите в Китай. Един от тях споделя, че спасяването на удавници е нелегално.

Тази възбрана е обвързвана с източната философия. Според нея намесването в човешката орис и нейната смяна се смята за неморална. Скептиците обаче считат, че китайските управляващи просто се пробват да управляват прираста на популацията по този метод.
Във Франция е неразрешено да се целуваш на железопътните гари
Този закон е в действие както във Франция, по този начин и в някои великобритански гари, които не разрешават на влюбените да се целуват на пероните.

Законът се появява за първи път във Франция през 1910 година Причината е, че влаковете постоянно се забавят от разписанието поради влюбени двойки, които се целуват на разлъка. В резултат на това управляващите не разрешават целувките на железопътните гари, само че все пак обособяват специфични “зони за целувки”, където влюбените могат умерено да се отдадат на този миг на деликатност.
В Италия е неразрешено да храниш гълъбите
Може да ти се коства за най-нормалното нещо да нахраниш гълъбите с парче самун, само че във Венеция това е неразрешено и се санкционира с санкция. Този закон е признат, с цел да защищити красивите скулптури и архитектурни монументи от замърсяване от страна на птиците.
В Съединени американски щати са неразрешени шоколадовите яйца Kinder Surprise
Популярните шоколадови яйца са неразрешени в Съединени американски щати още от самото им появяване. Причината за това е, че съгласно американските закони е неразрешено да се поставят играчки в храната, с цел да не са задавят децата от дребните чатици.

През 2013 година американците най-сетне видяха Kinder Surprise по рафтовете на своите магазини. Властите позволиха яйцата да се продават при изискване, че вътре има огромни играчки, направени от една-единствена част.
В Канада не можеш да плащаш единствено с монети
Канадците не могат просто да разбият касичката и да си купят нещо със спестените в нея стотинки. Закон, влезнал в действие през 1985 година, не разрешава заплащането с монети, в случай че цената на продукта е над 10 канадски $.
В Самоа е нелегално да забравиш рождения ден на жена си
Самое е самостоятелна страна, част от Океания (Тихоокеански островни държави), която е известна със своите необикновени закони. Един от тях гласи, че брачният партньор не трябва да не помни рождения ден на жена си. Ако това въпреки всичко се случи, съдът ще наложи санкция на мъжа, която той би трябвало да заплати непосредствено на своята брачна половинка.
В Япония нямаш право да показваш татуировките си
Повечето хора я Япония нямат татуировки. Дори през днешния ден те не престават да бъдат заклеймявани в обществото заради връзката им с незаконни групи като Якудза. Няма специфичен закон, който не разрешава татуировките, само че може да ти откажат достъп в хотела, фитнеса, публичните бани или онсен (горещи минерални извори). Ако имаш забележими татуировки, може да не те позволен даже в супермаркета.
Не можеш да стъпваш върху пари в Тайланд
И най-после един закон, който всички пътуващи до Тайланд е добре да знаят. Когато си на територията на тази екзотична страна, гледай деликатно къде вървиш. Стъпването върху банкноти или монети, паднали на земята е неразрешено, тъй като върху тях са изобразени портретите на видни тайландски жители.

Какво мислиш за тези невероятни закони? Има ли някой, който най-силно те впечатли? А ти знаеш ли за други странни правила по света или пък у нас? Кажи ни в мненията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР