разбере ефекта на плацебото. Тя напълно сериозно смята, че мислите

...
разбере ефекта на плацебото. Тя напълно сериозно смята, че мислите
Коментари Харесай

Учен твърди: Болестите могат да се лекуват без лекарства

разбере резултата на плацебото. Тя изцяло съществено счита, че мислите ни въздействат на физиологията ни. И единствено със силата на мисълта ние сме в положение да се излекуваме от която и да е болест.

Ренкин намерила съответни доказателства за това, че телата ни имат своя лична вродена система за самообслужване и ремонт.

Тя провела проучване с присъединяване на 3500 индивида, с диагноза за неизлечима болест: рак, HIV, сърдечно-съдови болести и така нататък Всички нямало какво да губят. Всички те въображаемо се прощавали с живота.

Лиса почнала да има дава плацебо. Само че доброволците не знаели това: те мислели, че им се дава нещо ново, суперефективно лекарстов за тяхната болест. И доста от тях съумели да се излекуват!

В тази лекция тя споделя за господин Райте, който благодарение на хапче плацебо понижил раковия си израстък два пъти! Това станало единствено тъй като той самият вярвал, че би трябвало да стане!

Могат ли хората да се лекуват сами благодарение на съзнанието си? Ето видеото, което потвърждава, че това е допустимо:

 

 

А ето най-главните неща от 18-минутната й лекция

Може ли съзнанието да изцели тялото? И в случай че да, то има ли доказателства, които могат да убедят в това лекарите-скептици като мен?



Изследвах плацебото през последните години на научната си кариера. И в този момент съм уверена в това, което откривателите доказваха и преди мен последните 50 години:  съзнанието фактически може да излекува тялото .
Ефектът на плацебото е бодил в очите на здравната процедура. Това е неприятна истина, която може да лиши лекарите от опцията да пускат все нови и нови медикаменти, да пробват все нови и нови способи за лекуване.
Но аз мисля, че успеваемостта на плацебото е добра вест. За болните, а не за лекарите, несъмнено.

Защото има желязно доказателство, че вътре във всяко тяло е прикрит неповторим, неведом за нас механизъм на самоизцеление. Сигурно ни го е подарил Бог!

Ако ви е мъчно да повярвате в това, може да изучите една от 3500-те истории за това по какъв начин хората сами, без здравна помощ, са се избавяли от „ нелечими “болести. Става дума за медицински обстоятелства, а не за красиви журналистически истории.

Четвърти етап на рак изчезва без лекуване?  HIV – положителни пациенти стават  HIV – отрицателни? Сърдечна, бъбречна непълнота, диабет, хипертония, болести на щитовидната жлеза, автоимунни болести – всичко това изчезва!

Ето един превъзходен образец от здравната литература — това е казусът на господин Райт, изследван през 1957 година.

Той имал напреднала форма на лимфосарком. Оставало му малко време. Имал тумори с размера на портокал подмишниците, на врата, в гръдната и коремна празнина. Черният дроб и далакът били увеличени, а от белите дробове извличали всеки ден по 2 литра мътна течност. Трябвало да се прави дренаж, с цел да може да диша.

Но господин Райт не губел вяра. Той научил за забележителното лекарство Кребиозен и молел лекарят си: „ Моля, назначете ми Кребиозен и всичко ще се оправи “. Но това лекарство лекарят не могъл да изпише, а знаел, че на пациента му остава по-малко от три месеца. Лекуващият доктор доктор Уест не можел нищо да направи по въпроса. Но господин Райт бил твърдоглав и не се предавал. Той продължавал да упорства за лекарството, до момента в който най-после докторът не се съгласил. Той му назначил доза за в петък от идната седмица, като си мислел, че господин Райт няма да преживее понеделника. Но в избраният час той бил на крайници и даже се разхождал из стаята. Налагало се да му се даде лекарство.

А след 10 дни туморите на Райт намалели цели два пъти. Те се топели като снежинки на слънце! След две седмици от началото на приема напълно изчезнали.

Райт танцувал от наслада като вманиачен и вярвал, че Кребиозена е отлично лекарство, което го излекувало.

Той вярвал в това цели два месеца. Докато не излязъл цялостен медицински отчет за Кребиозена, в който се казвало, че лечебният резултат на този препарат не е потвърден.

Господин Райт изпаднал в д епресия и ракът се върнал. Доктор Уест решил да си изхитри и споделил на пациента си: „ Този Кребиозен не беше задоволително добре изчистен. Беше неприятно качество. Но в този момент имам свръхчист, съсредоточен Кребиозен. И това е, което ти би трябвало! “

След това на Райт му създали инжекция с чиста дестилирина вода. Туморите му още веднъж изчезнали, а изчезнала и течността от белите дробове.

Болният още веднъж станал радостен. Докато след два месеца Медицинската асоциация на Америка не изпортила всичко, публикувайки общонационален доклад, в който несъмнено се заявявало, че Кребиозена е ненужен.

Два дни откакто чул тази вест, Райт умрял. Умрял, макар че седмица преди този момент той самичък управлявал личния си безмоторен аероплан!

Ето още един прочут медицински случай, който наподобява на приказка

Родили се три девойки. В петък, на 13-то число. Акушерката твърдяла, че всички деца родени на подобен ден са урочасани. „ Първата – споделила тя – ще почине преди 16-тата си година. Втората – преди 21 години. А третата – преди 23-тата си година “.

И в действителност първото момиче умряло ден преди 16-тия си рожден ден, второто – преди 21 години. А третата, знаейки какво се е случило с другите две, ден преди 23-ия си рожден ден попаднала в болница с хипервентилация и питала лекарите: „ Ще оживея ли? “ Същата нощ я намерили мъртва.

Тези два случая от здравната литература са отлични образци за резултата плацебо и неговата диаметралност – ноцебо.

Когато господин Райт излекували с дестилирана вода – това е добър образец за резултата плацебо. Прилагат ви някаква инертна терапия – тя по някакъв метод работи, въпреки че никой не може да изясни това.

Ефектът ноцебо е противоположния. Тези три девойки, които „ урочасали “ са ослепителен образец за това. Когато разсъдъкът има вяра, че ще се случи нещо неприятно, то това става действителност.

Медицинските издания, списания, Нов Английски Медицински вестник, списанието на Медицинската Асоциация на Америка, — всички те са цялостни със свидетелства на резултата на плацебо.

Когато споделят на хората, че им дават дейно лекарство, само че вместо това им бият инжекция с физиологичен разтвор или им дават хапче от елементарна захар, това постоянно се оказва по-ефективно от същинската хирургия.

В 18-80% от случаите хората оздравяват!

И работата не е там, че на хората им се коства, че се усещат по-добре. Те в действителност се усещат по-добре. И това е измеримо. С помощта на актуалните принадлежности можем да следим какво става в телата на пациентите, приемащи плацебо. Техните язви се прибират, понижават признаците на инфектиране на червата, бронхите се уголемяват, а клетките стартират да наподобяват по напълно различен метод под микроскоп. Това елементарно може да се потвърди!

Харесват ми проучванията на Рогейн. Има група плешиви момчета, давате им плацебо и стартира да им пораства коса!

Или противоположния резултат. Вие им давате плацебо, като казвате че това е химиотерапия и те стартират да повръщат! Пада им косата! И това в действителност се случва!

Но фактически ли единствено силата на позитивното мислене води до тези резултати? Не, счита харвардският академик Тед Каптчук.

Той твърди, че вниманието и загрижеността за пациентите от страна на медицинския личен състав, въздейства повече даже от позитивното мислене. С други думи, всеки болен човек може да оздравее единствено при положение, че в успеха над заболяването има вяра освен той самият, само че и неговите родственици и лекуващият го доктор (по-добре да лъже, в сравнение с да споделя истината). Това също е потвърдено от проучвания.

Каква би трябвало да бъде „ аптечката на самоизлекуването “?



За да имаме опция да се излекуваме, с цел да сме здрави и да действаме оптимално, са ни нужни освен добра диета и спорт. Не е задоволително просто да се наспиваме, взимаме витамини и регулярно да навестявам лекаря си. Всичко това е хубаво и значимо, само че още повече са ни нужни здрави връзки – добра работна конюнктура, опция за креативен живот, здрав нравствен и полов живот.
Вътрешен предпазител
За да сте естествен здрав човек ви е належащо това, което аз назовавам „ вътрешен предпазител “. Това е вашият вътрешен компас, който постоянно знае в каква посока би трябвало да се придвижвате. Трябва да знаете защо живеете и какво ви чака най-после.

Широк кръг на другарство

Освен това, критически значимо значение за вашето здраве имат вашите връзки. Хора със здрав кръг от другари и познати двойно по-рядко страдат от сърдечно болести спрямо тези, които са самотни.

Семейните двойки имат двойно по-големи шансове да изживеят дълъг живот, в сравнение с тези, които са сами.

Изцелението на самотата е доста значима профилактична мярка, която можете да предприемете за своето здраве.

Това е доста по-ефективно в сравнение с да спрете да пушите или да започнете да вършиме гимнастика.

Духовен живот

Също може да е от голяма важност. Ходещите на черква живеят приблизително с 14 години повече от тези, които не посещават черква.

Работа.

И тя е значима. В Япония хората постоянно умират напряко на работното място. Това се нарича  синдром на кароши. Хората не си вземат отпуск, три пъти по-често страдат от заболявания на сърцето.

Отношението ви към живота.

Щастливите хора живеят от 7 до 10 години повече от нещастните. Вероятността за развиване на сърдечни болести за оптимиста е с 77% по-ниска в сравнение с за песимиста.

Как работи това? Какво се случва в мозъка, какво трансформира тялото?

Мозъкът поддържа връзка с клетките на тялото чрез хормоните и невротрансмитерите. Негативните мисли и убеждения мозъкът дефинира като заплаха.

Вие сте самотни, песимисти, нещо не е наред в работата, проблематични връзки.. И ето, вашата сливица крещи: „ Опасност! Опасност! “ Включва се хипоталамусът, по-късно хипофизата, която на собствен ред оповестява на надбъбречните жлези, които стартират да изхвърлят хормони на напрежението – кортизол, норадреналин, адреналин. Ученият от Харвард Уолтър Кенет назовава това „ реакция на напрежението “.

Това включва вашата симпатична нервна система, която вкарва организма в положение „ Бий се или бягай “. То ви пази, когато бягате от лъв или тигър. Но в ежедневния живот при положение на пораждане на заплаха поражда същата тази бърза стресова реакция, която би трябвало да се отключи, когато е предходна заплахата.

За благополучие, има противотежест. Херберт Бенсон от Харвардския университет е описал това. Когато заплахата премине, мозъкът изпълва тялото с изцеляващи хормон – окситоцин, допамин, азотно окиси, ендорфини. Те изпълват тялото и прочистват  всяка клетка. И удивителното е, че този натурален механизъм на самовъзстановяване се включва единствено тогава, когато нервната система е релаксирана.

В стресова обстановка организмът не му е до това: той би трябвало да се бори или да бяга, а не да се лекува.

Когато се замисляш за това, то се питаш: по какъв начин мога да трансформира този баланс? Едно проучване демонстрира, че всеки ден ние се сблъскваме с към 50 стресови обстановки.

Ако сте самотни, в меланхолия, недоволни от работата си или имате неприятни връзки с колегата, това количество най-малкото се удвоява.

Така че, когато вземате хапче, без да знаете, че това е плацебо, вашият организъм започва процеса на релаксация. Вие сте уверени, че новото лекарство ще ви помогне, налице е позитивната конфигурация, за вас се грижи медицински служащ както трябва… Това отпуска нервната система. Ето по кое време се включва чудесният механизъм на самоизцелението. 

Изследванията демонстрират, че има няколко ефикасни метода да релаксация и пускане процеса на самоизцеление:

·      Медитация;

·      Творческо самоизразяване;

·      Масаж;

·      Йога или тай-чи;

·      Разходка с приятели;

·      Занимание с обичаната работа;

·      Секс;

·      Игра с животни.

Всъщност всичко, което ви е належащо, с цел да се излекувате – е просто да се отпуснете. Истински добре да се отпуснете. Ще ви стигне ли мъжеството да приемете тази истина, която тялото ви по този начин или другояче знае? Природата може доста повече от медицината! И по тази причина, както към този момент знаете, има доказателства!

fithacker.ru

spiralata.net
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР