Райският газ вече има нов заместител сред подрастващите. След забраната

...
Райският газ вече има нов заместител сред подрастващите. След забраната
Коментари Харесай

Райският газ вече има нов заместител сред подрастващите

Райският газ към този момент има нов сурогат измежду подрастващите. След възбраната за продажба на " радостни балони " младежите започнаха да смучат " радостни бонбони ", откри инспекция на " България Днес ".

Става въпрос за никотинови пакетчета, наречени снус, които към момента са слабоизвестни измежду родителите. Подобно на райския газ те се оферират на всяка крачка. Новата играчка на младите е комфортна, защото може да се употребява даже в образователните часове, продава се съвсем на всички места и е сурогат на цигарите, само че е не по-малко рискова.

Снусът е мокър прахообразен тютюнев артикул. Съдържа никотин, което е мощно пристрастяващо. Има разнообразни типове пакетчета, които са ароматизирани с усети като пушек, бергамот, цитрусови плодове, билки.

Новите " бонбони " се слагат сред горната джука и венеца. Нужни са 1-3 минути, с цел да почувствате резултата и към 30 минути, с цел да бъде всмукан всичкият никотин. Пакетчето със наличието не трябва да се къса или да се гълтам. Ако това се случи, консуматорът би трябвало незабавно да потърси здравна помощ, защото може да се натрови.

Като никотинов артикул торбичките са неразрешени за продажба на малолетни. Оказва се, че това е единствено на хартия. " Веселите бонбони " не са център на внимание сега и не са наложени никакви рестрикции за продажбата им. В магазините за алкохол и цигари всеобщо се продават разнообразни усети от снуса на младежи.

В онлайн пространството достъпът до веществото също е извънредно елементарен. Само би трябвало да кликнеш, че си пълновръстен, даже и да си надалеч от 18-годишната възраст. Цените са в пъти по-евтини от тези на райския газ. Една кутия с 20 пакетчета коства към 10 лева Самите младежи споделят, че ги замайва и че се усещат в безтегловност. По улиците към този момент могат да бъдат видяни десетки използвани пакетчета.

Увеличават мощно риска от рак

Продажбата на снус е противозаконна във всички страни от Европейския съюз като се изключи Швеция, Чехия и Дания. По поръчка на Англия през 2014 година е направен отчет, който заключава, че никотиновите пакетчета имат рисков профил. Възможно е увеличение на риска от рак на хранопровода и панкреаса при по-честа приложимост. Веществото не може да провокира инфаркт на миокарда, само че в случай че човек преживее подобен, съществува нараснал риск да почине.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР