Райската ябълка е прекрасен плод с наситено сладък и същевременно

...
Райската ябълка е прекрасен плод с наситено сладък и същевременно
Коментари Харесай

Райската ябълка – защо е толкова полезна?

Райската ябълка е прелестен плод с наситено сладостен и в същото време леко тръпчив усет. Тя е един превъзходен подарък от природата през зимата. Този апетитен плод, който пораства и у нас, дава изключителни изгоди за здравето.

На външен тип райските ябълки наподобяват на оранжеви домати по форма. Ципата им е по-твърда, поради което някои хора избират да я белят преди консумация. Други ги ядат дружно с кората.

Както в кората, по този начин и в сърцевината на този плод, се съдържа обилие от витамини, минерали, антиоксиданти, които са доста скъпи за здравето, съгласно WebMD.

Райската ябълка е доста богата най-вече на витамин А, който ѝ придава и присъщия оранжев цвят. Витамин А е незаместим мастноразтворим витамин, който играе основна роля за здравето на очите, съгласно healthline.com. Бета-каротинът, който в организма се разпада до витамин А, поддържа положението на роговицата положително и забавя стареенето.

В райската ябълка се среща и висока централизация на витамин С, който е мощен антиоксидант, предпазващ клетките от възпаления, стареене, подтиква имунната, сърдечносъдовата система, способства в предварителната защита на диабет.

Райските ябълки са доста богат източник на фибри. Реколтата им се прибира през есента, което значи, че през зимата ще имате опция да добавите повече локални артикули богати на фибри, витамини и минерали към диетата си.

Храните с високо наличие на фибри подкрепят функционалностите на храносмилателната система, а тя от своя страна способства за стимулирането на здрава имунна система.

Фибрите подхранват потребните бактерии в червата, форсират техните придвижвания, като това подтиква постоянното изхождане и вярното асимилиране на питателните субстанции. Фибрите обезпечават и по-дълготрайна задоволеност денем.

Райските ябълки са плод с невисок гликемичен показател, което съгласно healthline.com, е прелестен метод да контролирате равнищата на кръвната захар. Наблягането на храни с невисок гликемичен показател и повече фибри в менюто е един от най-хубавите способи да се предпазите освен от наднормено тегло, само че и от диабет.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР