Районното управление на полицията в Приморско получи като дарение от

...
Районното управление на полицията в Приморско получи като дарение от
Коментари Харесай

Полицията в Приморско ще бори употребата на наркотици със супермодерен дрегер

 111_1024x682  222_1024x682  333_1024x682  444_1024x682
Районното ръководство на полицията в Приморско получи като подаяние от общината електронна система Dräger DrugTest 5000, улавяща съществуването на шест наркотични субстанции в човешкия организъм. Дарението, направено от от кмета на Община Приморско доктор Димитър Германов, бе признато персонално от Директорът на ОДМВР–Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, съобщиха от Министерство на вътрешните работи.

Електронният анализатор бе закупен от Община Приморско с цел да поддържа полицейските чиновници от крайморския район при инспекция на водачите на транспортни средства за приложимост на опиати, като по този метод се стигне до ограничение на рисковите пътни обстановки и попречване на възможни тежки пътни катастрофи.

Dräger DrugTestÒ 5000 улавя съществуването на шест неразрешени субстанции в организма на човек, използвани преди той да бъде тестван. Системата е средство за бърз и прецизен разбор на слюнчени проби например за съществуване на амфетамини, така наречен дизайнерски амфетамини, опиати, кокаин и техните метаболити, бензодиазепини, канабиноиди или метадон.

С тегло по-малко от 4,5 кг. този оптико-електронен уред прави благонадежден и прецизен разбор на съдържащата се в Test Kit проба в рамките единствено на няколко минути. Разполага с осветлен, комфортен и ръководен от менюто екран, който се разчита елементарно даже и под дребен ъгъл. Показанията на цветния екран могат когато и да е да бъдат определени на един от петте авансово конфигурирани езика. Анализаторът Dräger DrugTestÒ 5000 се обслужва елементарно единствено с три бутона и може да бъде обвързван с разнообразни устройства за обработка и запис на данни като компютър, принтер или баркод-четец. Преди всяко премерване апаратът прави автотест за инспекция на положението на температурните сензори, оптичната система както и общата функционалност на апарата.

По предложение на кмета на Община Приморско доктор Димитър Германов, подкрепено от общинските съветници, локалното полицейско ръководство към този момент разполага със специфичното техническото средство, с което чиновниците на реда ще стартират да си служат през наближаващия летен сезон.

Дрегерът бе предаден на Началникът на Районно ръководство – Приморско – основен контрольор Калин Стоянов, който от своя страна благодари и се ангажира с постигането на нови професионални резултати и гарантиране спокойствието и сигурността на жителите и почиващите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР