Районният център по трансфузионна хематология раздаде награди на най-активните кръводарители

...
Районният център по трансфузионна хематология раздаде награди на най-активните кръводарители
Коментари Харесай

Наградиха най-активните кръводарители във Варна

Районният център по трансфузионна хематология раздаде награди на най-активните кръводарители от Варна във връзка Деня на доброволния кръводарител - 14-ти юни. Събитието се организира в Община Варна, хазаин бе доктор Жанета Йорданова, шеф на центъра, участваха кметът Иван Портних, регионалният шеф Стоян Пасев, секретарят на общината Нора Момчева и София Стоименова – основен секретар на Националния съвет на БЧК.

``
реклама

" Благодаря най-сърдечно на всички кръводарители - за човечността и съпричастието, а на екипите на центъра - за високия професионализъм. Имаме общи тематики с Центъра, които би трябвало да решим дружно, имам вяра, че ще се оправим със дилемите ", обърна се кметът към присъстващите в залата.

" Мотото на международния ден тази година е „ Безопасна кръв за всички ”. Милиони хора по света дължат живота си на благородството на някой, който в никакъв случай не са срещали, на безкористната помощ на човек, който по своя воля подарява част от себе си. На този ден ние, ние, чиновниците на кръвен център - Варна желаеме да изразим нашата благодарност към хората и организациите, които ни поддържат в сложната ни ежедневна работа по обезпечаването на кръв и кръвни съставки за болните в лечебните заведения на територията на град Варна, региона и района ", съобщи доктор Йорданова.

Наградените тази година са: Димитър Бойчев – кръводарил над 90 пъти; в категория „ Млад заслужил кръводарител “ - Борис Енеков  и Коста Тепеделенев, в категория „ Училища и университети “ - Медицинският университет " Проф. доктор Параскев Стоянов ", СУХНИ „ Константин Преславски “ и Професионалната гимназия по електротехника. В категория „ Социална позиция “ премията бе за екипа на " Благотворителност и спорт " (БиС);  призът в категория „ Нова организация “ бе за Sitel. Награда получи и доктор Неделчев от Центъра за специализация и професионална подготовка по пожарна сигурност и избавяне - Варна. Д-р Жанета Йорданова напомни, че 14-ти юни се празнува по самодейност на Световната здравна организация, Международната организация на Червения кръст и Червения полумесец, Международното сдружение за кръвопреливане и Международната федерация на организациите на кръводарителите повече от 192 страни в света. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР