Районният съд във Враца е уважил искането на Районна прокуратура

...
Районният съд във Враца е уважил искането на Районна прокуратура
Коментари Харесай

Откриха майка, задържана преди време за побой над децата си, но избягала от правосъдието

Районният съд във Враца е почел настояването на Районна прокуратура и е постановил мярка „ задържане под стража “  на Петя Г., упрекната за причиняване на телесна щета на 5-годишния си наследник. Жената редовно оставяла без контрол и наставнически грижи и останалите си деца.

Деянията тя направила в интервала 2012-2013 година. Тогава била привлечена като обвинена, само че избягала. Издирвана е в продължение на няколко години, включително и с Европейска заповед за арест. Открита е преди дни в град Петърч, община Костинброд и е арестувана.

Според следствието дамата и децата й живеели в апартамент в жк. „ Сениче “, там тя редовно нанасяла удари с пръчка по тялото на 5-годишния си наследник. По  краката на детето имало некротични сектори, най-вероятно поради измръзване, две от фалангите на пръстите му били ампутирани. Освен побоя над момченцето дамата оставяла децата си без контрол и не полагала задоволително грижи за тях, с което създавала заплаха освен за тяхното развиване, само че и за живота им.

В момента децата са настанени в приемни фамилии в Монтана, споделиха за Дарик от отдел „ Закрила на детето “. Две от тях – най-малките са вписани и в регистъра за осиновяване, само че самите те не желаят да бъдат осиновени и не престават да подържат връзка по сред си, с помощта на новите си фамилии.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР