Районният съд във Варна наложи наказание на 18-годишен, подал фалшив

...
Районният съд във Варна наложи наказание на 18-годишен, подал фалшив
Коментари Харесай

Младеж от Варна се пошегува на пияна глава, че вуйчо му блудства с него и загази

 Районният съд във Варна наложи наказване на 18-годишен, подал подправен сигнал на телефон 112, оповестиха от пресслужбата на съда. 

Конкретният случай с позвъняването до националната телефонна линия е регистриран след среднощ на 29 май 2020 година. 18-годишният обвиняем бил в дома на свои родственици, където се почерпили с алкохол. Младежът решил да си направи смешка, взел оставен на масата мобилен уред, присъединил високоговорителя и позвънил на незабавния телефон. След като дали отговор на позвъняването му, подсъдимият се показал с непознато име, споделил че е малолетен и съобщил адреса на който се намира. Пред служителя той обяснил, че родителите му са в чужбина, оставен е при вуйчо си, който същата вечер направил опит да блудства с него.

По този метод 18-годишният юноша предал по телефон на народен номер " 112 “ погрешно повикване за паника, като алармирал за опит за блудничество и принуждение с малолетно лице. Предаването по телефон или по различен метод на погрешно повикване за помощ, акцидент или паника е закононарушение срещу реда и публичното успокоение, наказуемо по член 326 от Наказателен кодекс.

18-годишният обвиняем е неосъждан до момента. По импортирано от прокуратурата разпореждане, с предложение за освобождение от наказателна отговорност, съдът му наложи административно наказване – санкция в размер на 1000 лв..

Решението на Варненския областен съд предстои на обжалване в 15-дневен период пред горната правосъдна инстанция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР