Районният съд в Стара Загора реши, че Георги Николаев, който

...
Районният съд в Стара Загора реши, че Георги Николаев, който
Коментари Харесай

Случаят с обезобразеното момиче: Задържаният Георги Николаев остава в ареста

Районният съд в Стара Загора реши, че Георги Николаев, който е упрекнат за нападението над 18-годишното момиче, ще остане в ареста.

Какви са претекстовете – не е ясно, защото съвещанието на съда бе извършено при закрити врата. Определението на съда също беше прочетено при закрити врата. Не ясно на какво съображение правосъдното съвещание протече по този метод.

От протокол на правосъдно съвещание излиза наяве, че прокурор е изискал обвиненият да бъде освободен

26-годишният Георги се изправи пред съда по обвиняване за закана за ликвидиране, отправена към 18-годишното момиче два дни преди да я нападне в дома ѝ.

Определението на съда, което нормално е обществено, също беше прочетено в зала, без публицисти. На излизане от залата Георги Николаев резервира безмълвие.

Провежда се Национален митинг в над 40 града у нас

Освен, че Георги не признава виновност за заканата за ликвидиране, той не признава и че е протегнал ръка на 18-годишното момиче. След като я атакува, Георги е арестуван.

Тогава районният съд в Стара Загора го оставя в ареста. С претекст, че е породена междинна телесна щета, а закононарушението е тежко и съзнателно. Той апелира. На втора инстанция - съдът го пуска на независимост. Сред главните мотиви- телесната щета не е междинна, каквото е обвиняването, а лека.

Доказателствата по делото не са подплатили междинна телесна щета, която значи заплаха за живота

„ В случая заключението на съдебномедицинската експертиза открива пострадвания, които поотделно и в цялост сочат за краткотрайно разстройство на здравето, фактически разстройство на здравето, само че не рисково за живота. И в този случай, с цел да има междинна телесна щета, следваше да е на разположение най-малко краткотрайно разстройство за здравето, заплаха за живота - ние това не го установихме “, изясни арбитър Татяна Гьонева, докладчик по делото.

„ Тя е изправена пред загуба на идентичността. Затворила се е в себе си. Не желае да контактува с никого “, сподели Димитър Киров, юрист на 18-годишното момиче.

Красимир Михайлов, бащата на момичето, е първият от фамилията, който схваща за случилото се. Обаждат му се от полицията. Момичето е било единствено в дома им в злощастната вечер.

Според него дейностите са предизвикани от ревнивост, а щерка му нищо не е споделяла за връзките си

„ Лошо е положението на щерка ми - като стартираме от физическите контузии до психическата, която е още по-голяма. Нещата, които помня, са страшни заразказване. Картинката е ужасяваща. Обадиха ми се от Първо районно ръководство да се прибера на адреса, тъй като има случай. Прибрах се и на входа ме чакаха служителите на реда, с цел да създадат оглед “, сподели Михайлов.

„ Не чаках да заваря това, само че беше реалност - пред входа всичко беше в кръв. Толкова тежки пострадвания, обикновено е. Кръвта беше по целия сутерен, стълбите, до етажа. В първия миг не знаех какво е станало, разбрах от проверяващите “, споделя бащата и добавя, че вратата на жилището е била отключена и Георги просто е нахълтал.

В акцията ще се включат над 40 града

„ Тя е събрала сили да стане и да потърси помощ “, добави Красимир.

Днес фамилията на момичето желае да няма и други такива случай. И показват признателност. От тяхно име и от това на щерка им. Те остават в очакване причинителят да получи най-строга присъда.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР