Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Георгиев,

...
Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Георгиев,
Коментари Харесай

Георги Георгиев остава в ареста за насилието над Дебора

Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Георгиев, обвинен за закани и принуждение над 18 годишната Дебора Михайлова.

Днес съдът заседава по искане на отбраната на Георги Георгиев, съвещанието беше прекратено поради прекъсване на тока в съда. Преди това прокурорите желаеха съвещанието да бъде гледано при закрити врата, а бранителите на Георгиев обявиха, че желаят медиите да не напущат правосъдната зала, заяви Българската национална телевизия. Районният съд обаче почете настояването на държавното обвиняване и закри делото защото " в хода на актуалното произвеждане е допустимо да се допусне оповестяване на обстоятелства и условия от интимния живот на жителите ".

Пред медиите юристите показаха нови доказателства - резултати от ДНК и трасологичната експертиза, съгласно които " изрично се отхвърля опцията Георги Георгиев да е причинител на действието ", предава Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира юрист Валентин Димитров, съгласно който в ДНК експертизата " няма какъвто и да било биологичен материал по облеклата, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението против Дебора ". Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка изрично не е на Георги - нито по тип, нито по мярка, разгласи още юриста.

Според данните на държавното обвиняване, представени от Българската национална телевизия (БНТ) обаче, има данни, че Георгиев е бил на мястото на престъплението. Информацията е от камери на Агенция " Пътна инфраструктура ", както и от информации от кафези на мобилен оператор, че телефонът му е бил на местопроизшествието точно във времето на осъществяването на закононарушенията. Георгиев е бил разпознат от потърпевшото младо момиче по съответни физически белези.

Георгиев беше арестуван за закани с ликвидиране над 18-годишната Дебора Михайлова, които е отправил със известия. За насилието над ученичката се разбра в края на юли, а казусът докара до всеобщи митинги в разнообразни градове в цялата страна и до незабавно приемане на промени в Закона за отбрана от домашно принуждение.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР